Overslaan en naar de inhoud gaan

'Max Verstappen is slecht voor de Formule 1'

Geplaatst opwoensdag 2 november 2016 - 10:42

Max Verstappen is slecht voor de Formule 1. Dat meent oud-wereldkampioen Jacques Villeneuve.

Volgens Villeneuve is het volkomen terecht dat Max Verstappen afgelopen zondag bestraft werd. "Eindelijk, eindelijk is hij bestraft", zegt de oud-coureur tegen het Duitse Motorsport-Magazin.

Tirade
Daarmee eindigt zijn tirade niet. "Er gaat iets vreselijk verkeerd en dat begint nu langzaam maar zeker meer mensen te storen: zijn team, de andere teams, de coureurs… Dat is echt niet goed voor zijn imago. Het probleem is echter dat de FIA hem beschermt, omdat ze denken dat hij goed is voor de Formule 1. Maar eigenlijk is dat niet zo, hij is juist slecht."

Bowlingbal
Volgens de wereldkampioen van 1997 ziet Verstappen de Formule 1 als één groot spel. "Agressief racen is fantastisch, maar dan alleen in combinatie met verstand, controle en respect. Verstappen ziet het echter als een computerspelletje. Hij kiest als een bowlingbal het midden en ziet dan wel of hij het haalt."

Confrontatie
Max Verstappen was na de GP van Mexico van afgelopen zondag weer het gesprek van de dag. Vooral zijn confrontatie met Sebastian Vettel zorgde ervoor dat voor- en tegenstanders weer ernstig verdeeld raakten. Want Verstappen krijgt zeker niet alleen maar kritiek. Nederlands oud-Formule 1 coureur Jan Lammers nam het op Facebook juist voor Verstappen op.

Op de kast
Volgens Lammers heeft Max de afgelopen twee jaar niets fout gedaan. "Terugkijkend op de periode sinds zijn eerste race in de Formule 1 in 2015 kom ik tot de conclusie dat het niets is, helemaal niets. Ja, stelletje kletsmajoors, niets! Ja, hij heeft een paar mensen op de kast gekregen. Waarom? Omdat hij ze simpelweg op een briljante manier heeft ingehaald, of omdat ze hem niet konden passeren omdat hij slim en vaardig verdedigde. Natuurlijk heeft hij 'bijna' anderen geraakt, of raakten anderen hem 'bijna', maar dat hoort erbij."

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

'Verstappen misschien wel de rijkste Nederlander'
Max Verstappen is 'angstaanjagend goed'
'Max Verstappen is de Messi van de autosport'
ANP-407748044
Grandprix-baas Jan Lammers niet bang voor coronavirus
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen