Overslaan en naar de inhoud gaan

'Max Verstappen is slecht voor de Formule 1'

Geplaatst opwoensdag 2 november 2016 - 10:42

Max Verstappen is slecht voor de Formule 1. Dat meent oud-wereldkampioen Jacques Villeneuve.

Volgens Villeneuve is het volkomen terecht dat Max Verstappen afgelopen zondag bestraft werd. "Eindelijk, eindelijk is hij bestraft", zegt de oud-coureur tegen het Duitse Motorsport-Magazin.

Tirade
Daarmee eindigt zijn tirade niet. "Er gaat iets vreselijk verkeerd en dat begint nu langzaam maar zeker meer mensen te storen: zijn team, de andere teams, de coureurs… Dat is echt niet goed voor zijn imago. Het probleem is echter dat de FIA hem beschermt, omdat ze denken dat hij goed is voor de Formule 1. Maar eigenlijk is dat niet zo, hij is juist slecht."

Bowlingbal
Volgens de wereldkampioen van 1997 ziet Verstappen de Formule 1 als één groot spel. "Agressief racen is fantastisch, maar dan alleen in combinatie met verstand, controle en respect. Verstappen ziet het echter als een computerspelletje. Hij kiest als een bowlingbal het midden en ziet dan wel of hij het haalt."

Confrontatie
Max Verstappen was na de GP van Mexico van afgelopen zondag weer het gesprek van de dag. Vooral zijn confrontatie met Sebastian Vettel zorgde ervoor dat voor- en tegenstanders weer ernstig verdeeld raakten. Want Verstappen krijgt zeker niet alleen maar kritiek. Nederlands oud-Formule 1 coureur Jan Lammers nam het op Facebook juist voor Verstappen op.

Op de kast
Volgens Lammers heeft Max de afgelopen twee jaar niets fout gedaan. "Terugkijkend op de periode sinds zijn eerste race in de Formule 1 in 2015 kom ik tot de conclusie dat het niets is, helemaal niets. Ja, stelletje kletsmajoors, niets! Ja, hij heeft een paar mensen op de kast gekregen. Waarom? Omdat hij ze simpelweg op een briljante manier heeft ingehaald, of omdat ze hem niet konden passeren omdat hij slim en vaardig verdedigde. Natuurlijk heeft hij 'bijna' anderen geraakt, of raakten anderen hem 'bijna', maar dat hoort erbij."

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

'Verstappen misschien wel de rijkste Nederlander'
Max Verstappen is 'angstaanjagend goed'
'Max Verstappen is de Messi van de autosport'
ANP-407748044
Grandprix-baas Jan Lammers niet bang voor coronavirus
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen