Overslaan en naar de inhoud gaan

Max Verstappen: overwinning op het juiste moment

Geplaatst opzondag 1 oktober 2017 - 11:35

Max Verstappen domineerde de Grand Prix van Maleisië als legende Michael Schumacher in zijn beste jaren. De Limburger kon amper geloven dat zijn Red Bull zo snel en onkreukbaar de race doorstond.

"De auto voelde vanaf het begin goed. Ik ben er vol voor gegaan", zei hij in het podiuminterview na de race op het circuit van Sepang.

Lees meer: Max Verstappen wint GP Maleisië na sensationele inhaalactie

Tegenslagen
De twintigjarige Limburger kende veel tegenslag dit seizoen en noteerde al zeven uitvalbeurten. Vaak door problemen met zijn motor, een paar keer door crashes met een concurrent. Het geduld van de overambitieuze Limburger werd danig op de proef gesteld. "Na zo'n moeizaam seizoen komt deze overwinning precies op het juiste moment. Ik was heel blij toen ik over de finish kwam, het is bijzonder", zei hij, gedrenkt in champagne.

Max Verstappen
Max Verstappen verschalkt Lewis Hamilton in de vierde ronde.
Foto: ANP

Tweede zege
Verstappen boekte zijn tweede zege in de Formule 1. Vorig jaar won hij in Spanje zijn debuutrace voor Red Bull, als jongste coureur ooit met achttien jaar. Met zijn tweede overwinning is hij met twintig jaar de jongste met meer dan één zege in de koningsklasse. Hij passeerde de Duitser Sebastian Vettel, die 21 was toen hij in 2009 in China zijn tweede Formule 1-race won.

Inhaalactie
Zijn geslaagde inhaalactie bij Lewis Hamilton (Mercedes) vroeg in de race bleek beslissend. "Hij rijdt voor het kampioenschap en heeft meer te verliezen dan ik. Daarom heb ik hem snel aangevallen. Toen ik er voorbij was (onder begeleiding van de kreet: That's how we do it') bleek de auto ongelooflijk snel. De auto was fantastisch. Als ik harder moest gaan, kon ik makkelijk versnellen. Ik heb echt op snelheid gewonnen."

In het vliegtuig
Van feestvieren in Maleisië zal het niet komen, vertelde Verstappen aan Ziggo Sport. "We reizen meteen door naar Japan voor de volgende race over een week. We gaan het vliegtuig afbreken denk ik."

Aan een voorspellingen voor de race op het circuit van Suzuka waagde Verstappen zich nog niet: "Ik vind het moeilijk om daar iets over te zeggen. We moeten daar weer opnieuw beginnen, hopen dat we een goede balans hebben en dan zien we het wel."

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen