Overslaan en naar de inhoud gaan

Max Verstappen overtreft Lammers op Silverstone

Geplaatst opzaterdag 9 juli 2016 - 15:48

Max Verstappen heeft zaterdag weer historie geschreven in de Formule 1. De achttienjarige coureur kwalificeerde zich als derde voor de Grote Prijs van Groot-Brittannië en daarmee overtrof hij de prestatie van Jan Lammers uit 1980

Lammers eindigde destijds in de kwalificatie voor de Grote Prijs van de Verenigde Staten op Long Beach als vierde, de beste prestatie ooit van een Nederlander in de koningsklasse van de autosport.

Evenaring
Verstappen evenaarde Lammers in mei op het circuit van Barcelona. Tijdens zijn eerste optreden voor Red Bull zette hij in de kwalificatie de vierde tijd neer, een dag later was de sensatie compleet toen Verstappen in de race naar de winst reed. Op Silverstone leverde hij zaterdag zijn beste kwalificatieresultaat ooit.

Lees ook: Max Verstappen start vanaf derde plek in Engeland

Jan Lammers feliciteerde de 18-jarige Limburger op Twitter. In zijn enthousiasme vergiste Lammers zich over de startplek van zijn jonge landgenoot. Hij dacht in eerste instantie dat Verstappen van de tweede plek zou starten.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Max Verstappen is 'angstaanjagend goed'
'Max Verstappen is de Messi van de autosport'
'In een Mercedes was Verstappen wereldkampioen geweest'
'Max Verstappen is slecht voor de Formule 1'
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen