Overslaan en naar de inhoud gaan

Max Verstappen ook in simrace absolute topper

Geplaatst opdinsdag 31 maart 2020 - 9:11

Max Verstappen behoort in de Formule 1 tot de absolute toppers. Maar in de simraces is hij nauwelijks te verslaan en boekt hij de ene overwinning na de andere.

Maandag op de vierde wedstrijddag van ‘Real Racers Never Quit’ won hij beide races in een virtuele Formule 3 auto op het circuit van Road America.

12 races
Aan deze wedstrijdserie van in totaal 12 races in zes dagen nemen ruimen 40 autocoureurs uit verschillende raceklasses deel. Vijf minuten voor aanvang van de vrije training vernemen de coureurs op welk circuit en met welke auto wordt ‘geracet’. Na de vrije training van 30 minuten volgt de kwalificatie en de race over 20 minuten. Na de eerste race moeten de coureurs zich kwalificeren voor de tweede race, die ook 20 minuten duurt.

Twee zeges
Maandag reden de deelnemers op het circuit van Road America in Elkhart Lake. Verstappen was de snelste in de kwalificatie voor de eerste race, startte op poleposition en stond de leiding in de wedstrijd niet meer af.

In de kwalificatie voor de tweede race was Daniel Juncadella een fractie sneller dan Verstappen, maar de 22-jarige formule 1 coureur verdrong Juncadella na een ronde van de leiding en wist de aanvallen van de Spanjaard in de slotronde af te slaan.

Koppositie
Verstappen verstevigde met deze overwinningen zijn koppositie in het klassement van ‘Real Racers Never Quit’. Hij won op de eerste wedstrijddag in een Formule 3 auto een sim-race op het circuit van Spa-Francorchamps, zegevierde met overmacht in een Porsche in de twee races in Barcelona, finishte in de middenmoot op het circuit van Watkins Glen.

Programma
Woensdag staan de negende en tiende race van deze wedstrijdserie op het programma, vrijdag volgen de twee laatste races.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen