Overslaan en naar de inhoud gaan

Max Verstappen maakt kennis met 'Wall of Champions'

Geplaatst opvrijdag 7 juni 2019 - 22:24

Max Verstappen is in de tweede vrije training van de Grand Prix van Canada niet verder gekomen dan de dertiende tijd.

De Red Bull-coureur raakte met zijn wagen de muur op het circuit Gilles Villeneuve in Montreal en stond daarna lange tijd in de pits.

Harde banden
Tegen het einde van de sessie kwam de 21-jarige Limburger nog terug de baan op, maar op de harde banden kon hij geen snelle ronde neerzetten. Zijn beste ronde was 1,211 seconde langzamer dan de 1.12,177 van Ferrari-coureur Charles
Leclerc.

'Onderstuur'
Verstappen zat vlak achter zijn teamgenoot Pierre Gasly, toen hij de muur raakte. "Ik kreeg wat last van 'onderstuur' achter Pierre. Er was niets meer aan te doen", zei hij op Verstappen.nl. "Normaal gezien hadden we voor de vierde tijd kunnen gaan. De balans van de auto was goed, maar we zullen nog wel wat grip moeten vinden. In de lange runs zijn we wel competitief."

Lekke band
Lewis Hamilton raakte met zijn Mercedes ook de muur tijdens de trainingssessie en liep daarbij een lekke band op. De Brit kwam daarna niet meer terug de baan op.

Leclerc was in zijn Ferrari een fractie van een seconde (0,074) sneller dan zijn Duitse teamgenoot Sebastian Vettel. De Fin Valtteri Bottas zette in de Mercedes op 0,134 seconde de derde tijd neer.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen