Overslaan en naar de inhoud gaan

Max Verstappen maakt kennis met 'Wall of Champions'

Geplaatst opvrijdag 7 juni 2019 - 22:24

Max Verstappen is in de tweede vrije training van de Grand Prix van Canada niet verder gekomen dan de dertiende tijd.

De Red Bull-coureur raakte met zijn wagen de muur op het circuit Gilles Villeneuve in Montreal en stond daarna lange tijd in de pits.

Harde banden
Tegen het einde van de sessie kwam de 21-jarige Limburger nog terug de baan op, maar op de harde banden kon hij geen snelle ronde neerzetten. Zijn beste ronde was 1,211 seconde langzamer dan de 1.12,177 van Ferrari-coureur Charles
Leclerc.

'Onderstuur'
Verstappen zat vlak achter zijn teamgenoot Pierre Gasly, toen hij de muur raakte. "Ik kreeg wat last van 'onderstuur' achter Pierre. Er was niets meer aan te doen", zei hij op Verstappen.nl. "Normaal gezien hadden we voor de vierde tijd kunnen gaan. De balans van de auto was goed, maar we zullen nog wel wat grip moeten vinden. In de lange runs zijn we wel competitief."

Lekke band
Lewis Hamilton raakte met zijn Mercedes ook de muur tijdens de trainingssessie en liep daarbij een lekke band op. De Brit kwam daarna niet meer terug de baan op.

Leclerc was in zijn Ferrari een fractie van een seconde (0,074) sneller dan zijn Duitse teamgenoot Sebastian Vettel. De Fin Valtteri Bottas zette in de Mercedes op 0,134 seconde de derde tijd neer.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen