Overslaan en naar de inhoud gaan

Max Verstappen: klein foutje, grote gevolgen

Geplaatst opzaterdag 26 mei 2018 - 21:49

Een foutje met grote gevolgen. Zo omschreef Max Verstappen het moment waarop hij een bocht iets te vroeg instuurde aan het einde van de laatste vrije training voor de Grote Prijs van Monaco.

De coureur van Red Bull schampte de vangrail en daarbij brak zijn rechtervoorwiel af. Verstappen schoof vervolgens hard de omheining in. De schade was zo groot, met ook een lekkende versnellingsbak, dat hij de kwalificatie miste en daardoor zondag vanaf de laatste plek van start gaat.

Lees ook: Max Verstappen start achteraan in Monaco na crash

Geen excuus
"Het is geen excuus, maar ik werd wat afgeleid toen ik een langzaam rijdende auto passeerde. Ik stuurde de bocht denk ik daardoor iets te snel in en schampte de vangrail", zei Verstappen. "Net als in China was dit mijn eigen fout. Natuurlijk is dit niet wat je wil, maar helaas gebeuren zulke dingen soms. Extra pijnlijk is dat ik hier op dit circuit kans had op poleposition en de winst. Het was een klein foutje, maar ik betaal daar een grote prijs voor. Zo gaat dat in Monaco. We weten dat we snel zijn hier, maar het is lastig inhalen. En als je wordt opgehouden, kan je weinig uitrichten."

Leren
Teambaas Christian Horner heeft zijn pupil gewaarschuwd. "Hij moet hiervan leren en stoppen met het maken van zulke fouten", zei Horner. "Op dit circuit doen foutjes pijn."

Lees ook: Teambaas Horner tegen Verstappen: stop met zulke fouten

Pole
Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo heeft poleposition veroverd. Met 1.10,810 verzekerde Ricciardo zich van de eerste startplaats voor de race over het smalle en bochtige stratencircuit. Sebastian Vettel zette in zijn Ferrari de tweede tijd neer, WK-leider Lewis Hamilton kwalificeerde zich als derde. De Britse coureur van Mercedes gaf ruim vier tienden toe op Ricciardo.

Monte Carlo
De race op het stratencircuit in Monte Carlo is zondag vanaf 15:00 uur live te volgen bij 1Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen