Overslaan en naar de inhoud gaan

'Max Verstappen kan wereldkampioen worden'

Geplaatst opdinsdag 20 april 2021 - 7:30

Patrick Delait, chef-sport van De Limburger, denkt dat Max Verstappen dit jaar wereldkampioen kan worden. "Het wordt een tweestrijd tussen hem en Lewis Hamilton."

Delait deed zijn uitspraken in het L1-programma AvondGasten Sport.

Competitiever
Na twee grand prixs staat Verstappen er goed voor. In Bahrein werd hij tweede en zondag won hij de race in Emilia-Romagna. Volgens Delait kan 2021 weleens het succesvolle jaar worden voor de Limburger. "Verstappen hikt al jaren tegen de top aan en het wordt nu wel tijd. De auto is ook beter en competitiever dan andere jaren en dus gaan we een tweestrijd krijgen. Ik houd wel rekening met een wereldtitel." Volgens Delait zal het wel spannend worden: "Het was nu al twee races nagelbijten."

Lees ook: Verstappen winnaar bij spectaculair waterballet op Imola

Red Bull
Volgens Delait heeft Red Bull in de winter goed doorgewerkt aan de bolide. "Ik denk dat de auto beter is dan andere jaren. De afgelopen jaren verloor hij teveel terrein in de beginfase en maakte hij het goed in het tweede gedeelte van het seizoen. Nu zit hij er gelijk goed bij." Delait verheugt zich op de tweestrijd, al baalt hij wel dat het slechts twee teams zijn die kunnen strijden om de wereldtitel. "Ik vind het jammer dat andere teams niet mee kunnen met Mercedes en Red Bull. Tijdens kwalificaties soms nog wel, maar tijdens races niet."

Safetycar
Delait wilde ook nog wat kwijt over de safetycar in de Formule 1. "Ik vind het een bijzondere regel. Je kan dertig seconden voorsprong hebben, maar opeens zit iedereen weer bij elkaar." Delait verwijst daarmee naar de race van zondag waarin Lewis Hamilton na een eigen fout op plek acht reed, maar door de safetycar alsnog als tweede kon eindigen. "Ik vind het apart dat er niemand over klaagt."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen