Overslaan en naar de inhoud gaan

Max Verstappen kan concurrenten aardig bijblijven

Geplaatst opvrijdag 6 september 2019 - 17:01

De nieuwe motor in de racewagen van Max Verstappen lijkt hem wat dichterbij de concurrentie te hebben gebracht.

Tijdens de tweede vrije training op het circuit van Monza in aanloop naar de de Grote Prijs van Italiƫ, reed de Limburger in zijn Red Bull de vijfde tijd, op iets meer dan drie tienden van een seconde achter Charles Leclerc.

Ferrari-circuit
De Monegask was in zijn Ferrari, net als vrijdagochtend, de snelste op het thuiscircuit van het Italiaanse team: 1.20,978. Verstappen was 0,37 seconde langzamer. De Britse wereldkampioen Lewis Hamilton reed in zijn Mercedes de tweede tijd, net voor de Duitser Sebastian Vettel (Ferrari).

Regen
Het eerste deel van de middagsessie werd afgewerkt op een droge baan. Maar na een half uur begon het licht te regenen waardoor de omstandigheden wat verslechterden. De rijders konden daarna de rondetijden niet meer verbeteren.

Lees ook: Geglibber tijdens eerste vrije training

Geglibber
In de eerste trainingssessie van vrijdagochtend slaagde bijna niemand erin om zijn auto op de kletsnatte baan te houden. Verstappen zette uiteindelijk de zevende tijd neer. Hij glibberde enkele keren over het asfalt, maar hij wist zijn auto wel heel te houden.

Natte race
Zaterdagochtend is er nog een derde vrije training. In de middag volgt dan de kwalificatie, naar verwachting met regenachtig weer. Meteorologen verwachten dat het ook zondagmiddag tijdens de race gaat regenen.

Straf
Het staat al vast dat Verstappen zondag achteraan moet starten. Hij krijgt een gridstraf vanwege de motorwissel.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen