Overslaan en naar de inhoud gaan

Max Verstappen kan concurrenten aardig bijblijven

Geplaatst opvrijdag 6 september 2019 - 17:01

De nieuwe motor in de racewagen van Max Verstappen lijkt hem wat dichterbij de concurrentie te hebben gebracht.

Tijdens de tweede vrije training op het circuit van Monza in aanloop naar de de Grote Prijs van Italië, reed de Limburger in zijn Red Bull de vijfde tijd, op iets meer dan drie tienden van een seconde achter Charles Leclerc.

Ferrari-circuit
De Monegask was in zijn Ferrari, net als vrijdagochtend, de snelste op het thuiscircuit van het Italiaanse team: 1.20,978. Verstappen was 0,37 seconde langzamer. De Britse wereldkampioen Lewis Hamilton reed in zijn Mercedes de tweede tijd, net voor de Duitser Sebastian Vettel (Ferrari).

Regen
Het eerste deel van de middagsessie werd afgewerkt op een droge baan. Maar na een half uur begon het licht te regenen waardoor de omstandigheden wat verslechterden. De rijders konden daarna de rondetijden niet meer verbeteren.

Lees ook: Geglibber tijdens eerste vrije training

Geglibber
In de eerste trainingssessie van vrijdagochtend slaagde bijna niemand erin om zijn auto op de kletsnatte baan te houden. Verstappen zette uiteindelijk de zevende tijd neer. Hij glibberde enkele keren over het asfalt, maar hij wist zijn auto wel heel te houden.

Natte race
Zaterdagochtend is er nog een derde vrije training. In de middag volgt dan de kwalificatie, naar verwachting met regenachtig weer. Meteorologen verwachten dat het ook zondagmiddag tijdens de race gaat regenen.

Straf
Het staat al vast dat Verstappen zondag achteraan moet starten. Hij krijgt een gridstraf vanwege de motorwissel.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen