Overslaan en naar de inhoud gaan

Max Verstappen: 'Ik denk dat ik te snel wilde gaan'

Geplaatst opvrijdag 6 juli 2018 - 17:24

Max Verstappen had na zijn crash tijdens de tweede vrije training op het circuit van Silverstone een simpele verklaring voor zijn schuiver.

"Ik denk dat ik te snel wilde gaan op de harde band, dus ik verloor de controle over de auto. Helaas beschadigde ik de rechter achterkant van de auto door de manier waarop ik de muur raakte", legde de Formule 1-coureur van Red Bull op Verstappen.nl uit.

Slotfase
Verstappen kon door zijn ongeval geen tijd neerzetten in de tweede sessie. In de eerste vrije training viel zijn bolide in de slotfase stil vanwege problemen met zijn versnellingsbak. Hij reed in die sessie nog wel de zesde tijd.

Lees ook: Max Verstappen crasht tijdens vrije training

Niet ideaal
"Uiteindelijk is het niet ideaal om de tweede vrije training te verliezen, maar het gevoel dat ik hiervoor had was eigenlijk best goed", zegt de coureur. "Qua balans zitten we er niet ver van af. We verliezen alleen veel tijd op de rechte stukken."

Silverstone
De twintigjarige Nederlander, in 2016 al eens tweede op Silverstone, gaat niettemin het weekeinde optimistisch in. "Ik voel mij altijd goed op deze baan. Natuurlijk is het beter om veel te rijden, maar ik heb in de eerste vrije training al veel vertrouwen opgedaan met de harde band en de snelheid was goed. Het lijkt erop dat we niet voor polepositie kunnen vechten, al zullen we natuurlijk zaterdag gewoon ons best doen. Ik heb tenminste nog twee sets softs over, dus dat is positief."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen