Overslaan en naar de inhoud gaan

Max Verstappen: 'Ik denk dat ik te snel wilde gaan'

Geplaatst opvrijdag 6 juli 2018 - 17:24

Max Verstappen had na zijn crash tijdens de tweede vrije training op het circuit van Silverstone een simpele verklaring voor zijn schuiver.

"Ik denk dat ik te snel wilde gaan op de harde band, dus ik verloor de controle over de auto. Helaas beschadigde ik de rechter achterkant van de auto door de manier waarop ik de muur raakte", legde de Formule 1-coureur van Red Bull op Verstappen.nl uit.

Slotfase
Verstappen kon door zijn ongeval geen tijd neerzetten in de tweede sessie. In de eerste vrije training viel zijn bolide in de slotfase stil vanwege problemen met zijn versnellingsbak. Hij reed in die sessie nog wel de zesde tijd.

Lees ook: Max Verstappen crasht tijdens vrije training

Niet ideaal
"Uiteindelijk is het niet ideaal om de tweede vrije training te verliezen, maar het gevoel dat ik hiervoor had was eigenlijk best goed", zegt de coureur. "Qua balans zitten we er niet ver van af. We verliezen alleen veel tijd op de rechte stukken."

Silverstone
De twintigjarige Nederlander, in 2016 al eens tweede op Silverstone, gaat niettemin het weekeinde optimistisch in. "Ik voel mij altijd goed op deze baan. Natuurlijk is het beter om veel te rijden, maar ik heb in de eerste vrije training al veel vertrouwen opgedaan met de harde band en de snelheid was goed. Het lijkt erop dat we niet voor polepositie kunnen vechten, al zullen we natuurlijk zaterdag gewoon ons best doen. Ik heb tenminste nog twee sets softs over, dus dat is positief."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen