Overslaan en naar de inhoud gaan

Max Verstappen: iedereen begint vanaf nul

Geplaatst opwoensdag 15 juni 2016 - 18:54

Max Verstappen begint vrijdag net als alle andere coureurs zonder enige echte ervaring aan het raceweekend in Azerbeidzjan.

De Grote Prijs op het stratencircuit in Bakoe staat namelijk voor het eerst op de kalender. "Dat betekent dat iedereen vanaf nul begint en dat vind ik altijd leuk'', zei Verstappen woensdag.

Lees ook: 'Circuit in Bakoe te moeilijk voor Max Verstappen'

Race van Jos
Zijn vader Jos Verstappen heeft al eens in Bakoe gereden. "Ik heb die wedstrijd online teruggekeken. Sommige delen van de baan zijn goed te vergelijken'', weet de 18-jarige coureur van Red Bull Racing. "De baan ziet er erg interessant uit, vanwege het lange rechte stuk. Het wordt dus moeilijk om te bepalen hoe we de vleugel afstellen. Je wil altijd zo veel mogelijk downforce op een stratencircuit, maar vanwege het rechte stuk moeten we een compromis vinden.''

Concurrentie
Helmut Marko, topadviseur van Red Bull, vreest dat Verstappen en zijn teamgenoot Daniel Ricciardo op het 2,2 kilometer lange rechte eind ruim een seconde verliezen op de concurrentie. "Dat extreem lange stuk is duidelijk niet in ons voordeel'', zei hij eerder al in aanloop naar de Grote Prijs van Europa.

De Renault-motor van Red Bull, die officieel als Tag Heuer te boek staat, is weliswaar verbeterd, maar haalt nog altijd niet de topsnelheid van Mercedes en Ferrari. Dat bleek ook tijdens de afgelopen Grote Prijs van Canada, waar Red Bull tekort kwam voor het podium. Verstappen eindigde daar als vierde, Ricciardo als zevende.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Red Bull wil Verstappen als jongste wereldkampioen ooit
Jos Verstappen over Max: Waanzinnig
'Iemand als Max wordt maar eens in de 100 jaar geboren'
Jos Verstappen doet stap terug en laat Max los
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen