Overslaan en naar de inhoud gaan

Max Verstappen: iedereen begint vanaf nul

Geplaatst opwoensdag 15 juni 2016 - 18:54

Max Verstappen begint vrijdag net als alle andere coureurs zonder enige echte ervaring aan het raceweekend in Azerbeidzjan.

De Grote Prijs op het stratencircuit in Bakoe staat namelijk voor het eerst op de kalender. "Dat betekent dat iedereen vanaf nul begint en dat vind ik altijd leuk'', zei Verstappen woensdag.

Lees ook: 'Circuit in Bakoe te moeilijk voor Max Verstappen'

Race van Jos
Zijn vader Jos Verstappen heeft al eens in Bakoe gereden. "Ik heb die wedstrijd online teruggekeken. Sommige delen van de baan zijn goed te vergelijken'', weet de 18-jarige coureur van Red Bull Racing. "De baan ziet er erg interessant uit, vanwege het lange rechte stuk. Het wordt dus moeilijk om te bepalen hoe we de vleugel afstellen. Je wil altijd zo veel mogelijk downforce op een stratencircuit, maar vanwege het rechte stuk moeten we een compromis vinden.''

Concurrentie
Helmut Marko, topadviseur van Red Bull, vreest dat Verstappen en zijn teamgenoot Daniel Ricciardo op het 2,2 kilometer lange rechte eind ruim een seconde verliezen op de concurrentie. "Dat extreem lange stuk is duidelijk niet in ons voordeel'', zei hij eerder al in aanloop naar de Grote Prijs van Europa.

De Renault-motor van Red Bull, die officieel als Tag Heuer te boek staat, is weliswaar verbeterd, maar haalt nog altijd niet de topsnelheid van Mercedes en Ferrari. Dat bleek ook tijdens de afgelopen Grote Prijs van Canada, waar Red Bull tekort kwam voor het podium. Verstappen eindigde daar als vierde, Ricciardo als zevende.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Red Bull wil Verstappen als jongste wereldkampioen ooit
Max Verstappen
'Verstappen heeft tot eind 2021 vast contract bij Red Bull'
Jos Verstappen over Max: Waanzinnig
'Iemand als Max wordt maar eens in de 100 jaar geboren'
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen