Overslaan en naar de inhoud gaan

Max Verstappen: het zat niet mee

Geplaatst opzondag 8 september 2019 - 17:42

Max Verstappen was uitgesproken na zijn ietwat teleurstellende achtste plaats in de Grote Prijs van Italië, waar hij achteraan moest beginnen en zich maar moeizaam door het veld naar voren wist te manoeuvreren.

"Voortaan weer fatsoenlijk vooraan starten, dan blijf je ook uit dit gezeik", mopperde hij op Ziggo Sport.

Ongelukkig getimed
De Limburger was wel tevreden over de snelheid van zijn Red Bull. In de beginfase van de race wist hij zelfs de snelste ronde neer te zetten. Maar het zat hem naar eigen zeggen niet mee. "Mijn tweede pitstop was wat ongelukkig getimed, waardoor ik 12 seconden verloor. Ik moest daarna coureurs voorbij die ik eerder al een keer had ingehaald en kwam toen vast te zitten achter Sergio Pérez. Zijn auto ging erg hard op het rechte stuk, waardoor ik er niet voorbij kon."

Lees ook: Wel punten, geen podium na inhaalrace Verstappen

Nieuwe voorvleugel
Verstappen mikte vooraf op de vijfde plaats. In zijn beleving was dat het maximaal haalbare op het circuit van Monza. De achterste startpositie had hij te danken aan een gridstraf, omdat Red Bull een nieuwe motor in zijn auto had gezet. Bij het afremmen voor de eerste bocht liep Verstappen echter al schade op. "Na de start hoopte het veld zich opeens op. Ik stuurde naar links, maar raakte helaas nog net de achterband van Pérez. Vandaar dat ik meteen naar binnen moest komen voor een nieuwe voorvleugel."

Sneller geworden
Die achtste plaats was niet het beste resultaat, vond de Limburger, die vorige week in Spa-Francorchamps na een crash met de Fin Kimi Räikkönen al in de eerste ronde uitviel. "Maar als je achteraan start op dit circuit, waar je ziet dat andere teams wat sneller zijn geworden, is het gewoon lastig. Zeker als je vast komt te zitten achter een auto die enorm hard loopt op het rechte stuk."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen