Overslaan en naar de inhoud gaan

Max Verstappen heeft lichte voorkeur voor regenrace Monza

Geplaatst opvrijdag 6 september 2019 - 19:58

Max Verstappen heeft een lichte voorkeur voor regen op zondag tijdens de Grote Prijs van Italië op het circuit van Monza.

De Nederlander van Red Bull moet vanwege een motorwissel achteraan starten en dan heeft een natte baan zo zijn voordelen. "Ik heb dan een betere kans om verder naar voren te komen", zei hij na de eerste trainingsdag op Verstappen.nl. "Maar als het droog is, vind ik dat gezien onze snelheid ook prima."

Nieuwe motor
Verstappen was namelijk tevreden over de prestaties van de nieuwe motor van Honda. "Je kunt zien dat deze motor meer vermogen heeft en dat is natuurlijk positief."

Lees ook: Vooruitblik: 'Iedereen is een beetje angstig op Monza'

Snelste man
De Limburger noteerde vooral in de tweede training een bemoedigende vijfde tijd. Hij was 0,372 seconde langzamer dan snelste man Charles Leclerc in zijn Ferrari en dat was naar tevredenheid van Verstappen. "De auto deed het erg goed en ook op motorisch gebied verliep alles soepel. We gaan er zondag een leuke race van proberen te maken. Het wordt lastig om Ferrari en Mercedes in te halen, maar normaal gesproken zou een vijfde plek mogelijk moeten zijn."

Lees ook: Max Verstappen kan concurrenten aardig bijblijven

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen