Overslaan en naar de inhoud gaan

Max Verstappen: genoten van een heerlijke race

Geplaatst opzondag 17 november 2019 - 21:01

Max Verstappen liet bij de start van de Grote Prijs van Brazilië al zien dat er met hem niet te spotten viel.

Hij gaf vanaf poleposition meteen vol gas, ging soeverein door de eerste serie bochten en lag na één ronde al een dikke seconde voor op zesvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton.

Meesterlijk
Wat volgde was een meesterlijk optreden van de Nederlandse Formule 1-coureur in zijn Red Bull. "Wat een heerlijke race, ik heb ervan genoten. Vooral de manier waarop was geweldig, dat kon bijna niet beter", riep hij na zijn derde zege van het jaar over de boordradio.

Lees ook: Max Verstappen wint Grote Prijs van Brazilië

Cruciale rol
Verstappen vergat zijn team niet te bedanken. "Dank jullie wel jongens, we hebben dit als team geklaard." De Limburger doelde met name op de drie pitstops die hij maakte en die een cruciale rol speelde tijdens de race. "Vooral de derde pakte strategisch goed uit. De safetycar was op de baan en wij kozen ervoor nog een keer andere banden te nemen. Ik moest toen wel Hamilton inhalen bij de herstart. Hij begon heel vroeg met aanzetten en dat kwam mij goed uit. Ik ging buitenom bij hem. Gelukkig liet hij mij leven", zei Verstappen op Ziggo Sport over het duel, waarbij de auto's wiel aan wiel reden en Hamilton net genoeg ruimte overliet.

Lees ook: Teruglezen: Max Verstappen in de Grote Prijs van Brazilië

Controleren
"Als team hebben we het geweldig gedaan", vervolgde Verstappen. "Lewis Hamilton stopte steeds één ronde eerder dan mij, dus we moesten onze stops perfect uitvoeren. Ik had twee keer een goede inhaalactie op hem, dus dat bracht ons steeds weer terug aan de leiding. Van daaruit kon ik de race controleren."

Vasthouden
Met de 25 punten voor zijn overwinning en het uitvallen van de beide Ferraris in de slotfase van de race steeg Verstappen in het kampioenschap van de vierde naar de derde plaats, met alleen nog de Grote Prijs van Abu Dhabi op de kalender van dit jaar. "Ik kwam hier met 14 punten achterstand en sta nu derde met 11 punten voorsprong. Ik ga natuurlijk proberen dat vast te houden."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen