Overslaan en naar de inhoud gaan

Max Verstappen genomineerd voor Sportman van het Jaar

Geplaatst opzondag 1 december 2019 - 18:35

Max Verstappen is ook dit jaar genomineerd voor Sportman van het Jaar.

Eerder werd al bekend dat de Limburgse coureur op de shortlist stond, maar nu is hij dus echt genomineerd. Dat heeft sportkoepel NOC*NSF zondag bekendgemaakt.

Sportman van het Jaar
De F1-coureur, die dit seizoen derde werd in het WK-klassement en drie Grands Prix wist te winnen, moet de strijd aangaan met Liverpool-voetballer en Oranje-captain Virgil van Dijk. De derde kanshebber is wielrenner en veldrijder Mathieu van der Poel.

Schitteren in afwezigheid
Verstappen werd in 2016 verkozen tot 'Sportman van het Jaar', maar kwam toen niet opdagen. Op het Sportgala in 2017 was de 22-jarige Limburger genomineerd voor de Jaap Eden Award. Ook toen schitterde de coureur in afwezigheid. Vorig jaar was hij ondanks de nominatie ook afwezig.

Lees ook: Verstappen kandidaat voor Sportman van het Jaar

Oranjeleeuwinnen
Verder maken Lieke Martens en Dominique Bloodworth met de Nederlandse Leeuwinnen kans op de titel Sportploeg van het Jaar. De ploeg van Sarina Wiegman wist het afgelopen jaar tot de WK-finale te schoppen. De andere genomineerde sportploeg is Ajax. De Amsterdammers werden landskampioen en kwamen tot de halve finale van de Champions League.

Sportgala
De winnaars worden op 18 december tijdens het Sportgala bekendgemaakt. Voorafgaand aan het gala mogen sporters en coaches hun stem uitbrengen. Dit telt voor 50 procent. De vakjury levert de andere 50 procent.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen