Overslaan en naar de inhoud gaan

Max Verstappen genomineerd voor Sportman van het Jaar

Geplaatst opzondag 1 december 2019 - 18:35

Max Verstappen is ook dit jaar genomineerd voor Sportman van het Jaar.

Eerder werd al bekend dat de Limburgse coureur op de shortlist stond, maar nu is hij dus echt genomineerd. Dat heeft sportkoepel NOC*NSF zondag bekendgemaakt.

Sportman van het Jaar
De F1-coureur, die dit seizoen derde werd in het WK-klassement en drie Grands Prix wist te winnen, moet de strijd aangaan met Liverpool-voetballer en Oranje-captain Virgil van Dijk. De derde kanshebber is wielrenner en veldrijder Mathieu van der Poel.

Schitteren in afwezigheid
Verstappen werd in 2016 verkozen tot 'Sportman van het Jaar', maar kwam toen niet opdagen. Op het Sportgala in 2017 was de 22-jarige Limburger genomineerd voor de Jaap Eden Award. Ook toen schitterde de coureur in afwezigheid. Vorig jaar was hij ondanks de nominatie ook afwezig.

Lees ook: Verstappen kandidaat voor Sportman van het Jaar

Oranjeleeuwinnen
Verder maken Lieke Martens en Dominique Bloodworth met de Nederlandse Leeuwinnen kans op de titel Sportploeg van het Jaar. De ploeg van Sarina Wiegman wist het afgelopen jaar tot de WK-finale te schoppen. De andere genomineerde sportploeg is Ajax. De Amsterdammers werden landskampioen en kwamen tot de halve finale van de Champions League.

Sportgala
De winnaars worden op 18 december tijdens het Sportgala bekendgemaakt. Voorafgaand aan het gala mogen sporters en coaches hun stem uitbrengen. Dit telt voor 50 procent. De vakjury levert de andere 50 procent.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen