Overslaan en naar de inhoud gaan

Max Verstappen gekozen tot Sportman van het Jaar

Geplaatst opwoensdag 21 december 2016 - 22:05

Max Verstappen is uitgeroepen tot Sportman van het Jaar.

De prijs werd woensdagavond uitgereikt op het NOC*NSF Sportgala in de RAI in Amsterdam. Het is voor het eerst in de geschiedenis van de prijs dat de beoefenaar van een gemotoriseerde sport wint.

Provinciegenoot
Verstappen liet in zijn categorie schaatser Sven Kramer, windsurfer Dorian van Rijsselberghe en zwemmer Ferry Weertman achter zich. Ook provinciegenoot Tom Dumoulin was genomineerd.

Geweldig jaar
De sportprijs is voor Verstappen de bekroning op een geweldig jaar. De 19-jarige Formule 1-sensatie kroonde zich in Barcelona tot jongste Grand Prix-winnaar ooit en maakte race na race indruk met zijn brutale inhaalacties. Opvallend genoeg werd afgelopen maandag in zijn eigen provincie niet hij, maar wielrenner Tom Dumoulin uitgeroepen tot Limburgs Sportman van het Jaar.

Lees ook: Daarom is Max Verstappen Sportman van het Jaar

Videoboodschap
Verstappen was er woensdagavond zelf niet bij, oud-autocoureur Jan Lammers nam de prijs voor hem in ontvangst. Verstappen gaf wel een korte reactie via een videoboodschap. "Ik ben zeer vereerd met deze prijs", sprak hij in het filmpje. "Het is voor mij een supermooi seizoen geweest. Het hoogtepunt, mijn overwinning in Barcelona, was een heel erg emotioneel moment. Dat zal me voor altijd bijblijven."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen