Overslaan en naar de inhoud gaan

Max Verstappen en Felipe Massa bekvechten in Canada

Geplaatst opdonderdag 4 juni 2015 - 18:17

De Nederlandse Formule 1-sensatie Max Verstappen heeft donderdag een sneer uitgedeeld aan zijn collega Felipe Massa.

De Braziliaanse routinier was het twee weken geleden volledig eens met de straf die de Nederlander kreeg in Monaco omdat hij achterop was gereden bij Romain Grosjean, en meldde donderdag dat hij nog niet van overtuiging is veranderd.

Te jong
Ook haalde Massa twee weken geleden de leeftijd van Verstappen er bij. "Dit laat misschien zien dat ervaring toch telt in de Formule 1. Verstappen is 17. Iedereen zou in rep en roer zijn geweest als hij gewond was geraakt. Zo van 'waarom hebben ze een licentie gegeven aan iemand van 17 die dit soort dingen doet?"

Lees ook: Leeftijd Verstappen weer punt van discussie

Niet onder indruk
Verstappen zelf is niet onder de indruk van de kritiek van Massa. "Iedereen mag zijn mening hebben", reageerde de Limburger op de persconferentie in aanloop naar de Grand Prix van Canada aanstaande zondag. "Ik heb de data bekeken, en ik remde niet later dan de ronde ervoor. Ik ga mijn rijstijl niet veranderen."

Sneer naar Massa
Vervolgens verwees de Toro Rosso-coureur naar de Canadese wedstrijd van 2014, toen Massa hard crashte nadat ook hij in aanraking was gekomen met de achterzijde van een concurrerende auto. "Misschien moet Felipe nog eens kijken naar de race van vorig jaar."

YouTube/MotorSport

Geen vergelijking
De Williams-rijder wilde van die vergelijking niets weten. "Dat was wel wat anders", zei Massa over zijn botsing met de Mexicaan Sergio Pérez. "Hij stuurde onder het aanremmen plotseling naar mij toe. Grosjean deed dat niet bij Max."

'Verander niets'
Verstappen zal, als hij vrijdag weer in zijn STR10 stapt, in elk geval niet meer aan de crash terugdenken. "Het verandert me niet als coureur", zei hij. "Ik blijf vechten. Als je voor de punten knokt, moet je gewoon voor dat soort kansen gaan. Ik verander niets aan mijn rijstijl."

Niet anders doen
Spijt van het incident in Monaco heeft de zeventienjarige dan ook niet. "Als ik het over mocht doen, zou ik misschien wat eerder naar rechts sturen om Grosjean te ontwijken. Maar verder zou ik het niet anders aanpakken."

Hieronder de crashes van Massa (vorig jaar) en Verstappen (ruim een week geleden).

YouTube
YouTube
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Max Verstappen niet in vrije training Abu Dhabi
Max Verstappen kent zijn teamgenoot bij Toro Rosso
Teambaas Toro Rosso: 'Max kan meteen punten scoren'
Verstappen verwacht in Europa sneller te zijn
Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen