Overslaan en naar de inhoud gaan

Max Verstappen eerste in GP van Oostenrijk

Geplaatst opzondag 30 juni 2019 - 16:36

Max Verstappen is zondag als eerste over de streep gekomen in de Grote Prijs van Oostenrijk.

Hij werd op de voet gevolgd door Leclerc en op afstand door Bottas.

Onderzoek
Zijn inhaalactie op Leclerc in ronde 69 wordt nog onderzocht door de wedstrijdleiding. Om 18:00 uur moeten Verstappen en Leclerc zich melden bij de wedstrijdleiding.

Eerste rij
Verstappen kwalificeerde zich als derde, maar door een straf voor Lewis Hamilton schoof hij op naar de eerste startrij. Hij begon de race in Spielberg vanaf de tweede plaats.

Terugval
Na een slechte start viel de Limburger terug naar de zevende plek. Hij kwam niet goed van zijn plaats en moest beginnen aan een inhaalrace. Na inhaalmanoeuvres op Norris en Raikkonen reed Verstappen op afstand van Vettel op plaats vier en Norris op plaats zes.

Pitstops
Verstappen kwam op de eerste plek terecht na 30 ronden door pitstops van zijn voorgangers, de coureurs van Ferrari en Mercedes. Zelf ging de coureur kort daarop ook naar binnen en kwam terug op de vierde plek, tussen Vettel en Hamilton.

Prooi
Na de stop kwam de Limburger steeds een beetje dichter bij de bolide van Vettel. Daarmee nam hij ook meer afstand van Hamilton. In ronde vijftig lukte het hem Vettel voorbij te gaan, in de snelste raceronde op dat moment. Niet veel later viel Bottas ten prooi aan zijn snelheid. Uiteindelijk wist hij ook nog Leclerc te passeren en kwam hij als eerste over de streep. Hiermee pakt hij ook de derde plek op de WK-ranglijst.

Boost
Verstappen baalde van zijn start: "Dat was balen en dan weet je dat je er vol tegenaan moet". Over de inhaalactie op Leclerc zegt hij: "Op een gegeven moment raak je elkaar. Dat is gewoon racen." Hij is erg blij met zijn overwinning. "Dit is een enorme boost", aldus de coureur in gesprek met Ziggo Sport.

Extra paardenkracht
Ook teambaas Christian Horner is erg blij met de race van Verstappen: "Dit was zijn beste optreden." Ook bedankt hij alle Nederlandse fans die naar Spielberg zijn gekomen. "Max had 20 paardenkracht extra vandaag", aldus Horner tegen Ziggo Sport.

Lees terug: Slechte start Max Verstappen in Grote Prijs van Oostenrijk

Limburgse fans vieren feest in Oostenrijk. (Beelden via WhatsApp 1Limburg 06-83.54.19.20)

Eigen tribune
Verstappen heeft op het Red Bull Ring circuit een eigen tribune. Deze kleurde zondag ook weer helemaal oranje. Van de 105.000 aanwezige toeschouwers, waren er zo'n 25.000 Nederlanders die bij elke actie van de coureur enthousiast van zich lieten horen.

De volgende race vindt plaats op 14 juli op het Silverstone Circuit in Engeland.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen