Overslaan en naar de inhoud gaan

Max Verstappen blij met podiumplaats: 'Snelheid was goed'

Geplaatst opzondag 12 mei 2019 - 17:03

Max Verstappen was zondag tevreden met zijn podiumplaats in de Grand Prix van Spanje.

"Het was een goede wedstrijd. De Mercedessen waren sneller. Ik kon mijn eigen tempo bepalen en ben blij met mijn podiumplaats", zei de Limburger direct na afloop van de race.

Derde plaats
Vijfvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton won de race. Het was alweer zijn derde grandprixzege van dit jaar en de 76e in zijn carrière. Valtteri Bottas eindigde als tweede. Het was de vijfde één-twee voor Mercedes in dit seizoen.

Verstappen startte als vierde in de race, maar schoof in de eerste ronde al op naar de derde plaats. In het gedrang in de eerste bochten passeerde hij Sebastian Vettel van Ferrari.

Lees ook: Max Verstappen pakt podiumplaats in Grand Prix van Spanje

Eigen ritme
"Ik had een goede start, maar kwam wel wat topsnelheid te kort", zei Verstappen voor de camera van Ziggo Sport. "In de eerste bocht dacht ik: 'ik kan beter even inhouden'. Daardoor kwam ik in bocht drie goed uit en kon ik van plaats vijf naar plaats drie doorschuiven."

Vervolgens reed de Limburger zijn eigen ritme.

Extra power
In de laatste meters van de safety car vroeg Verstappen via de boardradio om extra racepower in de motorinstellingen. "Ik wist dat het moeilijk verdedigen zou worden na de herstart met een Ferrari achter me. Daarvoor had ik alle power nodig", legde hij uit.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen