Overslaan en naar de inhoud gaan

Max Verstappen: 'Blij dat ik door kon rijden'

Geplaatst opzondag 14 juli 2019 - 17:14

Max Verstappen baalde na afloop van de Grand Prix van Groot-Brittannië wel dat hij het podium moest missen, maar hij was niet boos op Sebastian Vettel. "Ik was vooral blij dat ik door kon rijden."

De crash met Vettel zorgde voor flink wat schade aan zijn auto.

Wel balen
"De stoel zat helemaal los en de stuurbekrachtiging werkte ook niet meer lekker", zei Verstappen voor de camera van ZiggoSport. "Ik keek na afloop even, maar er was wel veel schade aan de vloer van de wagen. Wel balen, maar ik ben blij dat ik door kon rijden."

Tevreden
Verder was Max Verstappen best tevreden over zijn race. De gevechten met de Ferrari's waren lekker. "We waren snel. Door een goede keuze van het team voor de pitstop kon ik Charles Leclerc voorbij. Prima wedstrijd, alleen jammer dat ik eraf werd gereden."

Na afloop van de race ging Sebastian Vettel direct naar zijn opponent toe om hem zijn hand te schudden.

Te laat
De Duitser gaf bij ZiggoSport direct toe dat de crash zijn fout was. "Toen Verstappen passeerde dacht ik eerst: dat is het. Maar hij ging iets wijd. Daardoor dacht ik dat ik terug kon springen", aldus Vettel. "Het leek even dat hij naar het midden ging, maar er kwam geen gat. En toen was het te laat. De botsing was mijn schuld."

Lees ook: Vettel verpest Britse Grand Prix voor Verstappen met crash

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen