Overslaan en naar de inhoud gaan

Max Ruiters alsnog op verkiesbare plaats CDA

Geplaatst opdinsdag 25 november 2014 - 6:29

Oud-raadslid Max Ruiters uit Kerkrade staat alsnog op een verkiesbare plaats van de CDA-lijst voor de provinciale statenverkiezingen in maart.

Ruiters werd door de ledenvergadering van het CDA-Limburg in Horn op een 8e plaats gekozen in de kieskring Zuid-Limburg. Op de concept-lijst stond hij 13e.

Kerkrade
Ruiters zat eerder zestien jaar in de gemeenteraad van Kerkrade. Sinds 2010 was hij fractievoorzitter. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart dit jaar had hij zich niet meer herkiesbaar gesteld. Hij is wel nog voorzitter van de CDA-afdeling Kerkrade.

Van der Broeck
De hogere plaats van Ruiters op de kandidatenlijst was de enige opmerkelijke verandering in vergelijking met de eerdere lijst.
Gedeputeerde Patrick van der Broeck uit Venray staat op een 2e plaats zowel in de kieskring Zuid-Limburg als in die van Noord- en Midden-Limburg. Maud Hermans uit Munstergeleen is derde in Zuid en Sara Giesen uit Roermond derde in Noord.

Koopmans
Eind juni werd gedeputeerde Ger Koopmans uit Velden al gekozen tot lijsttrekker.
Het CDA is momenteel de grootste fractie in het Limburgs Parlement met 10 van de 47 zetels.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

CDA-voorzitter Kerkrade blij met einde affaire Lataster
'Zitzakraadslid' Mark Meijer maakt politieke comeback
'10 miljoen van provincie voor gemeentelijke zorgtaken'
PVV'er Heemels spreekt schande van uitsluiting PVV
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen