Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Max Ruiters alsnog op verkiesbare plaats CDA

Geplaatst opdinsdag 25 november 2014 - 6:29

Oud-raadslid Max Ruiters uit Kerkrade staat alsnog op een verkiesbare plaats van de CDA-lijst voor de provinciale statenverkiezingen in maart.

Ruiters werd door de ledenvergadering van het CDA-Limburg in Horn op een 8e plaats gekozen in de kieskring Zuid-Limburg. Op de concept-lijst stond hij 13e.

Kerkrade
Ruiters zat eerder zestien jaar in de gemeenteraad van Kerkrade. Sinds 2010 was hij fractievoorzitter. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart dit jaar had hij zich niet meer herkiesbaar gesteld. Hij is wel nog voorzitter van de CDA-afdeling Kerkrade.

Van der Broeck
De hogere plaats van Ruiters op de kandidatenlijst was de enige opmerkelijke verandering in vergelijking met de eerdere lijst.
Gedeputeerde Patrick van der Broeck uit Venray staat op een 2e plaats zowel in de kieskring Zuid-Limburg als in die van Noord- en Midden-Limburg. Maud Hermans uit Munstergeleen is derde in Zuid en Sara Giesen uit Roermond derde in Noord.

Koopmans
Eind juni werd gedeputeerde Ger Koopmans uit Velden al gekozen tot lijsttrekker.
Het CDA is momenteel de grootste fractie in het Limburgs Parlement met 10 van de 47 zetels.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

CDA-voorzitter Kerkrade blij met einde affaire Lataster
'Zitzakraadslid' Mark Meijer maakt politieke comeback
'10 miljoen van provincie voor gemeentelijke zorgtaken'
PVV'er Heemels spreekt schande van uitsluiting PVV
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen