Overslaan en naar de inhoud gaan

Max-mania: ANWB verwacht grote drukte richting Zandvoort

Geplaatst opmaandag 14 mei 2018 - 13:26

De ANWB verwacht dit pinksterweekend grote drukte op de wegen naar het circuit van Zandvoort, waar Max Verstappen Formule 1-demonstraties gaat geven.

Zondag en maandag sjeest de F1-coureur in zijn bolide over het circuit in de duinen. Veel raceliefhebbers trekken massaal hierheen om hun held van dichtbij te bewonderen.

Spits
De drukte begint vrijdagmiddag al. De ANWB verwacht een drukke avondspits vanwege het begin van het pinksterweekend. De piek komt tussen tussen 15:00 en 19:00 uur te liggen.

Vakantie
Veel mensen gaan er een paar dagen tussenuit in eigen land, Duitsland, België en Frankrijk. Het drukst wordt het op de wegen naar de Veluwe, het zuiden, de kust en naar de veerdiensten richting Waddeneilanden. Ook in het buitenland is de pinksterdrukte vrijdagmiddag en -avond goed merkbaar.

Tweede pinkersterdag
Op tweede pinksterdag (maandag) nemen de files vanaf het middaguur snel toe omdat vakantiegangers weer naar huis gaan. Richting Duitsland staan de files dan vooral op de A1, A12 en A67. Maar ook op de wegen in het midden van het land en vanuit Zeeland is het tot in de loop van de avond druk, aldus de ANWB.

Verder is de verwachting dat het ook weer druk wordt op de wegen naar het designer outlet in Roermond.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen