Overslaan en naar de inhoud gaan

Max leert langzaam te rijden... op een grasmaaier

Geplaatst opdinsdag 12 april 2016 - 19:20

Normaal scheurt Max Verstappen met dik 300 kilometer per uur over de weg, maar voor het goede doel moet hij leren om langzaam te rijden.

Samen met zijn ploeggenoot - Carlos Sainz - bestuurt de Formule 1-coureur tijdens de Wings for Life World Run binnenkort namelijk een Catcher Car.

Inhalen
De Wings for Life World Run is een wereldwijd evenement dat aandacht vraagt voor dwarslaesie-onderzoek. Tijdens de hardloopwedstrijd beginnen de hardlopers met rennen waarna er dertig minuten later een Catcher Car de weg op gaat. Wanneer de auto een hardloper inhaalt is hij of zij uitgeschakeld.

Oefenen
De bedoeling is dat de bestuurders van de zogenaamde Catcher Cars 15 kilometer per uur rijden en de snelheid in de twee uren daarna verhogen naar respectievelijk 16 en 17 kilometer per uur. Snelheden die Max Verstappen en Carlos Sainz duidelijk niet gewend zijn en waarvoor dus geoefend moest worden.

In een video op YouTube zijn de vorderingen te bewonderen. Waarbij vooral het beeld van de twee coureurs op grasmaaiers op de lachspieren werkt.

Bekijk je dit bericht op de app, klik dan hier voor de video.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Verstappen start als negende na straf Sainz
Toro Rosso blij met Verstappen en Sainz
Training Sotsji afgebroken na crash teamgenoot Verstappen
Teamgenoot Verstappen wil ondanks crash starten in Sotsji
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen