Overslaan en naar de inhoud gaan

Max leert langzaam te rijden... op een grasmaaier

Geplaatst opdinsdag 12 april 2016 - 19:20

Normaal scheurt Max Verstappen met dik 300 kilometer per uur over de weg, maar voor het goede doel moet hij leren om langzaam te rijden.

Samen met zijn ploeggenoot - Carlos Sainz - bestuurt de Formule 1-coureur tijdens de Wings for Life World Run binnenkort namelijk een Catcher Car.

Inhalen
De Wings for Life World Run is een wereldwijd evenement dat aandacht vraagt voor dwarslaesie-onderzoek. Tijdens de hardloopwedstrijd beginnen de hardlopers met rennen waarna er dertig minuten later een Catcher Car de weg op gaat. Wanneer de auto een hardloper inhaalt is hij of zij uitgeschakeld.

Oefenen
De bedoeling is dat de bestuurders van de zogenaamde Catcher Cars 15 kilometer per uur rijden en de snelheid in de twee uren daarna verhogen naar respectievelijk 16 en 17 kilometer per uur. Snelheden die Max Verstappen en Carlos Sainz duidelijk niet gewend zijn en waarvoor dus geoefend moest worden.

In een video op YouTube zijn de vorderingen te bewonderen. Waarbij vooral het beeld van de twee coureurs op grasmaaiers op de lachspieren werkt.

Bekijk je dit bericht op de app, klik dan hier voor de video.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Verstappen start als negende na straf Sainz
Toro Rosso blij met Verstappen en Sainz
Training Sotsji afgebroken na crash teamgenoot Verstappen
Teamgenoot Verstappen wil ondanks crash starten in Sotsji
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen