Overslaan en naar de inhoud gaan

Max leert langzaam te rijden... op een grasmaaier

Geplaatst opdinsdag 12 april 2016 - 19:20

Normaal scheurt Max Verstappen met dik 300 kilometer per uur over de weg, maar voor het goede doel moet hij leren om langzaam te rijden.

Samen met zijn ploeggenoot - Carlos Sainz - bestuurt de Formule 1-coureur tijdens de Wings for Life World Run binnenkort namelijk een Catcher Car.

Inhalen
De Wings for Life World Run is een wereldwijd evenement dat aandacht vraagt voor dwarslaesie-onderzoek. Tijdens de hardloopwedstrijd beginnen de hardlopers met rennen waarna er dertig minuten later een Catcher Car de weg op gaat. Wanneer de auto een hardloper inhaalt is hij of zij uitgeschakeld.

Oefenen
De bedoeling is dat de bestuurders van de zogenaamde Catcher Cars 15 kilometer per uur rijden en de snelheid in de twee uren daarna verhogen naar respectievelijk 16 en 17 kilometer per uur. Snelheden die Max Verstappen en Carlos Sainz duidelijk niet gewend zijn en waarvoor dus geoefend moest worden.

In een video op YouTube zijn de vorderingen te bewonderen. Waarbij vooral het beeld van de twee coureurs op grasmaaiers op de lachspieren werkt.

Bekijk je dit bericht op de app, klik dan hier voor de video.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Verstappen start als negende na straf Sainz
Toro Rosso blij met Verstappen en Sainz
Training Sotsji afgebroken na crash teamgenoot Verstappen
Teamgenoot Verstappen wil ondanks crash starten in Sotsji
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen