Overslaan en naar de inhoud gaan

Max geeft zichzelf rapport: twee tienen en een vier

Geplaatst opzaterdag 26 november 2016 - 6:05

Max Verstappen groeide dit jaar uit tot een ware publiekslieveling. Superlatieven schoten vaak te kort voor de 19-jarige Red Bull-coureur, maar wat vond Verstappen zelf van zijn seizoen?

Aan de vooravond van de laatste Grand Prix, in Abu Dhabi, deelt Verstappen in De Limburger rapportcijfers voor zichzelf uit.

Monaco
Het slechtste cijfer geeft Verstappen voor de Grand Prix op het stratencircuit van zijn woonplaats Monaco. In het vorstendom kende hij een teleurstellende race en viel hij vroegtijdig uit. Kritisch als de jongeling is, gaf hij zichzelf een 4. "Puur qua snelheid zat het wel goed in Monaco, maar ik was zelf niet goed", blikt de jonge snelheidsduivel terug. "Te vaak had ik een touché met de vangrail en dat schiet niet op in Monaco. Slecht, maar wel leerzaam."

Uitmuntend
Twee keer geeft Verstappen zichzelf een vette 10. De Grand Prix van Barcelona, waar hij als winnaar over de streep kwam, is dan geen verrassing. "Daar kan ik geen ander punt voor geven dan een 10", zegt hij. "Dit was zo’n bijzondere race. Eén die ik mijn hele leven niet meer vergeet. De beloning voor al die jaren hard werken. Ik reed een foutloze race, ondanks de druk van Kimi Räikkönen achter me."

Brazilië
Verder geeft hij zichzelf ook een 10 voor zijn optreden in Brazilië. Hier verraste hij vriend en vijand door met een magistrale inhaalrace van de 16e plek naar het erepodium te racen. "Tsja, moet ik er nog veel over vertellen? Een superrace, al zeg ik het zelf. Ik voelde me in de regen in mijn element. Het was voortdurend op het randje, maar dat is toch wat de fans willen zien. Een 10 dus, die verdien ik wel."

Laatste race
Het Formule 1-seizoen is bijna afgelopen. Zondag vindt de laatste race plaats in Abu Dhabi. De race op Yas Marina Circuit is zondag vanaf 14.00 uur uiteraard te volgen via het liveblog op 1Limburg.

Benieuwd naar de andere cijfers? Lees het volledige rapport van Max Verstappen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Vierde tijd voor Verstappen in tweede training Abu Dhabi
Max Verstappen heeft van vader Jos leren racen in regen
Verstappen: 'Zolang ze over je praten, is het goed'
Geen test in Bahrein voor Verstappen
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen