Overslaan en naar de inhoud gaan

Max geeft zichzelf rapport: twee tienen en een vier

Geplaatst opzaterdag 26 november 2016 - 6:05

Max Verstappen groeide dit jaar uit tot een ware publiekslieveling. Superlatieven schoten vaak te kort voor de 19-jarige Red Bull-coureur, maar wat vond Verstappen zelf van zijn seizoen?

Aan de vooravond van de laatste Grand Prix, in Abu Dhabi, deelt Verstappen in De Limburger rapportcijfers voor zichzelf uit.

Monaco
Het slechtste cijfer geeft Verstappen voor de Grand Prix op het stratencircuit van zijn woonplaats Monaco. In het vorstendom kende hij een teleurstellende race en viel hij vroegtijdig uit. Kritisch als de jongeling is, gaf hij zichzelf een 4. "Puur qua snelheid zat het wel goed in Monaco, maar ik was zelf niet goed", blikt de jonge snelheidsduivel terug. "Te vaak had ik een touché met de vangrail en dat schiet niet op in Monaco. Slecht, maar wel leerzaam."

Uitmuntend
Twee keer geeft Verstappen zichzelf een vette 10. De Grand Prix van Barcelona, waar hij als winnaar over de streep kwam, is dan geen verrassing. "Daar kan ik geen ander punt voor geven dan een 10", zegt hij. "Dit was zo’n bijzondere race. Eén die ik mijn hele leven niet meer vergeet. De beloning voor al die jaren hard werken. Ik reed een foutloze race, ondanks de druk van Kimi Räikkönen achter me."

Brazilië
Verder geeft hij zichzelf ook een 10 voor zijn optreden in Brazilië. Hier verraste hij vriend en vijand door met een magistrale inhaalrace van de 16e plek naar het erepodium te racen. "Tsja, moet ik er nog veel over vertellen? Een superrace, al zeg ik het zelf. Ik voelde me in de regen in mijn element. Het was voortdurend op het randje, maar dat is toch wat de fans willen zien. Een 10 dus, die verdien ik wel."

Laatste race
Het Formule 1-seizoen is bijna afgelopen. Zondag vindt de laatste race plaats in Abu Dhabi. De race op Yas Marina Circuit is zondag vanaf 14.00 uur uiteraard te volgen via het liveblog op 1Limburg.

Benieuwd naar de andere cijfers? Lees het volledige rapport van Max Verstappen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Vierde tijd voor Verstappen in tweede training Abu Dhabi
Max Verstappen heeft van vader Jos leren racen in regen
Verstappen: 'Zolang ze over je praten, is het goed'
Geen test in Bahrein voor Verstappen
Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen