Overslaan en naar de inhoud gaan

Max blijft stijgen op ranglijst van jongensnamen

Geplaatst opwoensdag 13 juli 2016 - 14:27

Toeval of niet? Terwijl Max Verstappen het ene na het andere succes behaalt, stijgt zijn voornaam op de ranglijst van meest populaire jongensnamen.

De eerste helft van 2016 is de naam Max terug te vinden op de vijfde plaats in de lijst van meest gekozen jongensnamen. Alleen de namen Sem, Noah, Daan en Milan werden vaker gekozen. De naam wint aan populariteit want vorig jaar kwam Max niet verder dan een elfde plek.

Populair
Dat was het jaar van de doorbraak van Verstappen en ook toen maakte de voornaam van de Formule 1-coureur al een fikse sprong. In 2014 waren er namelijk nog liefst vijftien namen populairder en in 2013 stond Max überhaupt niet in de lijst van de twintig meest populaire jongensnamen.

Honden
Het is geen hard bewijs, maar dat de naam van Max steeds populairder wordt is evident. Deze week werd ook al bekend dat Max populair is als hondennaam. De naam stond voor het eerst sinds 2011 weer op de eerste plek.

Ook voor de meisjes is er een top vijf. De populairste meisjesnaam is Julia. Daarnaast zijn ook Sophie en Anna in trek. Tess en Emma maken de top vijf compleet.

Bekijk de top tien van populairste kindernamen op Limburger.nl.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Finn en Emma nog steeds populairste babynamen in Limburg
Verstappen is overal: Max opnieuw populairste hondennaam
Manager Max Verstappen onaangenaam verrast door boek
Jos Verstappen voor vierde keer vader: halfbroertje voor Max
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen