Overslaan en naar de inhoud gaan

Max blijft stijgen op ranglijst van jongensnamen

Geplaatst opwoensdag 13 juli 2016 - 14:27

Toeval of niet? Terwijl Max Verstappen het ene na het andere succes behaalt, stijgt zijn voornaam op de ranglijst van meest populaire jongensnamen.

De eerste helft van 2016 is de naam Max terug te vinden op de vijfde plaats in de lijst van meest gekozen jongensnamen. Alleen de namen Sem, Noah, Daan en Milan werden vaker gekozen. De naam wint aan populariteit want vorig jaar kwam Max niet verder dan een elfde plek.

Populair
Dat was het jaar van de doorbraak van Verstappen en ook toen maakte de voornaam van de Formule 1-coureur al een fikse sprong. In 2014 waren er namelijk nog liefst vijftien namen populairder en in 2013 stond Max überhaupt niet in de lijst van de twintig meest populaire jongensnamen.

Honden
Het is geen hard bewijs, maar dat de naam van Max steeds populairder wordt is evident. Deze week werd ook al bekend dat Max populair is als hondennaam. De naam stond voor het eerst sinds 2011 weer op de eerste plek.

Ook voor de meisjes is er een top vijf. De populairste meisjesnaam is Julia. Daarnaast zijn ook Sophie en Anna in trek. Tess en Emma maken de top vijf compleet.

Bekijk de top tien van populairste kindernamen op Limburger.nl.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Finn en Emma nog steeds populairste babynamen in Limburg
Verstappen is overal: Max opnieuw populairste hondennaam
Jos Verstappen voor vierde keer vader: halfbroertje voor Max
Manager Max Verstappen onaangenaam verrast door boek
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen