Overslaan en naar de inhoud gaan

Mauro kan niet trouwen: heeft nog steeds geen paspoort

Geplaatst opvrijdag 5 april 2019 - 10:12

Mauro Manuel, de misschien wel bekendste asielzoeker van het land, heeft nog steeds geen paspoort of geboorteakte. De uit Angola afkomstige Mauro, die opgroeide in Oostrum, kan daardoor niet trouwen met zijn vriendin met wie hij al zeven jaar mee samen is.

"Dat zijn dingen waar je iedere keer aan herinnerd wordt; het gaat toch anders bij mij", zegt Mauro in het RTL-programma Iedereen Had Het Erover, gepresenteerd door Art Rooijakkers.

Eerste kinderpardonkind
Mauro was negen jaar toen hij door zijn moeder op het vliegtuig werd gezet naar Nederland. Hij was in 2011 het eerste kind dat in Nederland een kinderpardon kreeg. Vanwege zijn 18-jarige leeftijd had hij Nederland eigenlijk moeten verlaten. De zaak was internationaal nieuws. De nu 26-jarige Mauro is ICT-medewerker op een middelbare school, voetbalt en woont samen met zijn vriendin Saffira en hun dochtertje Nova Lou van bijna twee jaar in Geldrop.

Moeder
Hij heeft geen behoefte meer aan contact met zijn biologische moeder. Hij spiegelt wat zijn moeder met hem deed aan zijn huidige situatie, nu hij zelf een dochter heeft. "Dat gevoel wat ik bij haar heb, ik hou zoveel van haar, dat zou ik mij nooit kunnen voorstellen, dat ik haar weg zou doen", vertelt Mauro aan Rooijakkers.

Lees ook: Dochter voor Mauro Manuel

Negatieve reacties
De vele reacties die online stonden over de zaak deden hem wel wat. "Ik ben nu iemand die daar mee kan omgaan, maar toen was dat wel echt een messteek in je rug, zo voelde het bijna. Mensen zeiden dingen zoals 'rot op naar je eigen land'. Hoe kun je dat zeggen over iemand die je niet kent?"

De traan
Ook zegt Mauro dat hij niet blij is met de foto met de traan. Een portret dat veel indruk maakte op de Nederlanders. "Ik vind dat eigenlijk geen leuke foto. Die foto blijft mij achtervolgen. Dat vind ik jammer want daardoor blijf je nog steeds de zielige jongen van toen, terwijl ik al veel verder ben."

Het programma met Mauro wordt 11 april uitgezonden op RTL4 en is nu al te zien bij Videoland.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen