Overslaan en naar de inhoud gaan

Mauro kan niet trouwen: heeft nog steeds geen paspoort

Geplaatst opvrijdag 5 april 2019 - 10:12

Mauro Manuel, de misschien wel bekendste asielzoeker van het land, heeft nog steeds geen paspoort of geboorteakte. De uit Angola afkomstige Mauro, die opgroeide in Oostrum, kan daardoor niet trouwen met zijn vriendin met wie hij al zeven jaar mee samen is.

"Dat zijn dingen waar je iedere keer aan herinnerd wordt; het gaat toch anders bij mij", zegt Mauro in het RTL-programma Iedereen Had Het Erover, gepresenteerd door Art Rooijakkers.

Eerste kinderpardonkind
Mauro was negen jaar toen hij door zijn moeder op het vliegtuig werd gezet naar Nederland. Hij was in 2011 het eerste kind dat in Nederland een kinderpardon kreeg. Vanwege zijn 18-jarige leeftijd had hij Nederland eigenlijk moeten verlaten. De zaak was internationaal nieuws. De nu 26-jarige Mauro is ICT-medewerker op een middelbare school, voetbalt en woont samen met zijn vriendin Saffira en hun dochtertje Nova Lou van bijna twee jaar in Geldrop.

Moeder
Hij heeft geen behoefte meer aan contact met zijn biologische moeder. Hij spiegelt wat zijn moeder met hem deed aan zijn huidige situatie, nu hij zelf een dochter heeft. "Dat gevoel wat ik bij haar heb, ik hou zoveel van haar, dat zou ik mij nooit kunnen voorstellen, dat ik haar weg zou doen", vertelt Mauro aan Rooijakkers.

Lees ook: Dochter voor Mauro Manuel

Negatieve reacties
De vele reacties die online stonden over de zaak deden hem wel wat. "Ik ben nu iemand die daar mee kan omgaan, maar toen was dat wel echt een messteek in je rug, zo voelde het bijna. Mensen zeiden dingen zoals 'rot op naar je eigen land'. Hoe kun je dat zeggen over iemand die je niet kent?"

De traan
Ook zegt Mauro dat hij niet blij is met de foto met de traan. Een portret dat veel indruk maakte op de Nederlanders. "Ik vind dat eigenlijk geen leuke foto. Die foto blijft mij achtervolgen. Dat vind ik jammer want daardoor blijf je nog steeds de zielige jongen van toen, terwijl ik al veel verder ben."

Het programma met Mauro wordt 11 april uitgezonden op RTL4 en is nu al te zien bij Videoland.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen