Overslaan en naar de inhoud gaan

Mauro: "Het gaat goed met me"

Geplaatst opzaterdag 11 juli 2015 - 11:27

Vier jaar na de mediastorm die rond hem opstak, heeft de voormalige Angolese asielzoeker Mauro, die in Oostrum opgroeide, zijn draai gevonden.

In een interview met het Volksrant Zomermagazine zegt hij zaterdag: "Het gaat goed met me, ja goed. Ik heb een vriendin, ik ben nu 22. Ik ben systeembeheerder op een middelbare school in Eindhoven."

Kinderpardon
Mauro Manuel kwam destijds in het nieuws omdat hij op zijn achttiende het land uit moest na negen jaar in Nederland te hebben gewoond. Zijn dreigende uitzetting leidde tot veel commotie. Uiteindelijk mocht hij toch blijven. Mede door de kwestie-Mauro kwam er een kinderpardon tot stand voor jonge asielzoekers die hier minimaal vijf jaar zijn.

'Onhandige actie'
Een pijnlijk moment deed zich voor tijdens een uitzending van Pauw & Witteman. Toenmalig staatssecretaris Henk Bleker (CDA, Landbouw) schoof Mauro een briefje toe met daarop het aanbod mee te gaan naar de voetbaltopper FC Twente-PSV. Mauro wees de uitnodiging van de hand. Hij noemt het nu 'een onhandige actie' van Bleker. "Ik merkte dat Henk Bleker alleen maar redenen opsomde waarom ik niet kon blijven. En toen was er dat briefje van hem. Dat was wel een beetje raar."

Nederlands paspoort
Bleker zei naderhand dat hij worstelde met de situatie van de jongen, omdat hij enerzijds met hem te doen had maar anderzijds als bewindsman vond dat "regels duidelijk zijn en moeten worden gevolgd". Mauro komt over drie jaar in aanmerking voor een Nederlands paspoort. Dan is de proeftijd afgelopen van de verblijfsvergunning die hij in 2013 kreeg.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Asielzoeker Mauro wordt vader
Mauro kan niet trouwen: heeft nog steeds geen paspoort
Dochter voor Mauro Manuel
Inwoners Oostrum woest over mogelijke komst Polen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen