Overslaan en naar de inhoud gaan

Maurits ongeneeslijk ziek (7), bierdopjesactie stopgezet

Geplaatst opdonderdag 2 december 2021 - 17:51

Tegen alle verwachtingen in kregen Maurits (7) en zijn familie slecht nieuws uit het ziekenhuis. Genezen zit er niet meer in. De bierdopjesactie die de jongen laatst nog was begonnen om een speciale rolstoelbus te bekostigen, is stopgezet.

"Er zijn meerdere plekjes gevonden in zijn hoofd en rug. We voelen ons daarom genoodzaakt om met de actie te stoppen, omdat de rolstoel er niet meer gaat komen", schrijven de ouders op Facebook.

Tumor
Op 2-jarige leeftijd werd een tumor in het hoofd van Maurits ontdekt, waardoor hij al jaren met een beperking leeft. Een maand geleden zag de toekomst er rooskleuriger uit en startte hij samen met zijn ouders en broertje Bram (5) een inzamelingsactie. Het doel: zo'n 31 miljoen bierdopjes naar de metaalrecycling in Haelen brengen om met de opbrengst een speciale rolstoelbus te kopen.

Lees ook: 31 miljoen bierdopjes voor rolstoelbus Maurits (7)

Mooie herinneringen
De actie werd groots opgepikt en vanuit het hele land belandde ontelbaar veel dopjes bij de familie in Roggel. Nu Maurits ongeneeslijk ziek is, komt de bus er niet meer. "We willen iedereen enorm bedanken voor alle steun, in welke vorm dan ook. We zullen het geld dat we hebben ingezameld gebruiken om mooie herinneringen te maken met en voor Maurits en Bram."

Bakken vol met bierdopjes bij Maurits thuis, een paar weken geleden:

Video: L1
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen