Overslaan en naar de inhoud gaan

Maurice woest, zijn wijngaard is vernield: 'Onbegrijpelijk'

Geplaatst opvrijdag 21 januari 2022 - 13:20

Maurice Warnier reageert woedend nadat zijn wijngaard in Gronsveld donderdag is vernield. "Palen, draden en staven zijn bewust kapotgemaakt. Onbegrijpelijk!"

Via Facebook probeert hij te achterhalen wie het hebben gedaan. "We zijn op zoek naar specifieke 'helden', namelijk de persoon of personen die het nodig vonden onze wijngaard te molesteren", staat er in de oproep. Volgens een buurman zou de vernieling tussen 12:00 en 14:00 uur zijn gebeurd.

Palen en draden
Warnier vertelt in Route Regio op L1 radio dat met name de infrastructuur van de wijngaard stuk is. "Die is voor een kwart beschadigd. Vooral de palen in de grond en de draden daaromheen die de planten begeleiden zijn vernield. Het is vooral zonde van de tijd die we erin hebben gestoken."

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Vernielde paal wjingaard Riesenberg (21 jan 2022)
Een vernielde paal op de wijngaard in Gronsveld.
Foto: Wijndomein Riesenberg

Druivenstokken
Het is voor Warnier wel een 'meevaller' dat de wijngaard nog niet vol stond met druiven. Die zijn er pas over twee jaar, omdat de gaard pas begin vorig jaar is aangelegd. "We hebben tot nu toe gezien dat de druivenstokken niet beschadigd zijn."

'Baldadige jongeren'
Wie het veld hebben vernield en waarom, is een groot raadsel. "Het zou passen bij Dry January (alcoholvrije maand januari, red.)", grapt Warnier. "Maar we denken dat dit baldadigheid is geweest van jongeren." Maar om het te achterhalen, heeft het wijndomein een oproep geplaatst op Facebook en gevraagd getuigen zich te melden. Hij is ook bezig met een aangifte.

Vrijwilligers gezocht
Om de vernielde gaard weer te laten opleven, is Warnier op zoek naar vrijwilligers die daarbij kunnen helpen. "Dat zou erg lief zijn."

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen