Overslaan en naar de inhoud gaan

Maurice Wijnen schrikt 's nachts wakker van recensies

Geplaatst opzaterdag 8 november 2014 - 16:13

Maurice Wijnen uit Heerlen schrikt bij iedere nieuwe grote musical midden in de nacht wakker. Uit angst voor de recensies.

Dat zegt de creatief directeur van Joop van den Endes theaterbedrijf zaterdag tegen de Limburgse kranten.

Vreselijk moment
"Zonder wekker word ik midden in de nacht wakker en dan pak ik mijn iPad. Vanaf drie uur zijn de kranten met recensies te downloaden. Met trillende vingers scroll ik door om te zien wat de vakresencenten er van vinden. Het is een vreselijk moment, omdat het elke keer voelt alsof je de uitslag van een examen krijgt", aldus Wijnen.

Billy Elliot
De Heerlenaar had het afgelopen jaar meerdere van die nachten. Hij was als creatief directeur verantwoordelijk voor de musicals Moeder, ik wil bij de revue, War Horse en Musicals in Concert. Op 1 december gaat de nieuwste musical waar hij bij betrokken is, Billy Elliot, in premiere.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

ANP
Acteur Jon van Eerd niet in Mannenharten 2
Musical De Tweeling
Musical De Tweeling exclusief naar Heerlen
Jon van Eerd zat na blessure tijdelijk in rolstoel
Jon van Eerd genomineerd voor beste hoofdrol
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV