Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Maurice Graef verwacht geen snelle wonderen bij Roda

Geplaatst opzondag 5 februari 2017 - 12:10

Met de komst van de Russisch Zwitserse investeerder Aleksei Korotaev gaat Roda JC een onzekere toekomst tegemoet. Maar er zijn geen alternatieven voor de club die dreigt te degraderen.

Dat concludeerde oud-Rodaspeler Maurice Graef zondag in het L1 radioprogramma De Stemming.

Gevaarlijk
"Ik heb niks met die rijke eigenaren, maar voor Roda is het een must op korte termijn. Met het team dat ze nu hebben waren ze bij de laatste twee op de ranglijst gekomen. Dus er moest iets gebeuren, maar voor de lange termijn vind ik het heel gevaarlijk", zei Graef voor de L1microfoon.

Ziel verkocht
De oud Rodaspeler heeft geen aanwijzingen dat Korotaev onbetrouwbaar is. De eerste daden pleiten zelfs voor hem. "Het geld was er al voordat hij zelf kwam, dat zegt wel iets over zijn betrouwbaarheid", meent Graef. Maar hoe dan ook, nu een rijke Russische Zwitser die in Dubai woont aandelen heeft gekocht heeft Roda volgens hem wel haar ziel verkocht. "Dat is treurig, maar er is geen alternatief. Het is nog treuriger om elk jaar bij de gemeente aan te kloppen voor geld." En we moeten nu eenmaal beseffen dat je het geld van rijke mannen nodig hebt wil je de concurrentie aan in de eredivisie en zeker als je internationaal voetbal wil spelen.

Lees ook: Dit zijn ze: de negen nieuwelingen van Roda JC

Geen koempel
Graef vreest vooral de gevolgen op zijn langere termijn. "Dit gaat goed zolang er resultaten zijn. Als dat niet zo is keert de hele aanhang zich tegen Korotaev. Want je kan niet zeggen dat hij een koempel is." Daar komt volgens hem nog een gevaar bij. "Vroeger had je de charme dat er voetballers uit de regio bij een club speelden. Iedere club was herkenbaar, maar dat is helemaal verdwenen en dat is ook het gevaar. Als de prestaties tegenvallen laten de supporters je vallen."

Dom
Graef die in 1995 zijn Europees debuut maakte als Roda speler snapt niet dat Korotaev nu al roept dat hij binnen twee jaar Europees voetbal wil spelen en binnen vijf jaar mee wil doen aan Champions Laegue. "Hoe dom is het om dat te roepen bij je aanstelling. Met een begroting van 15 tot 16 miljoen euro wordt je in Nederland geen kampioen".

Communicatie
Graef is erg benieuwd hoe er een hecht team gesmeed kan worden van de spelers bij Roda. De club heeft negen nieuwe spelers aangetrokken van meerdere nationaliteiten. "Communicatie is ook in voetbal het belangrijkste. Dus om daar een team van te maken is lastig, zeker nu de verwachtingen hoog zijn."

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Maurice Graef: 'Ik ben er zeker van dat VVV niet degradeert'
Video: Maurice Graef ziet wereldgoal jammerlijk mislukken
Zaza of Pellè? Maurice Graef legt uit hoe het wel moet
Diego Maradona en Maurice Graef samen op het voetbalveld
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen