Overslaan en naar de inhoud gaan

Maurice Graef verwacht geen snelle wonderen bij Roda

Geplaatst opzondag 5 februari 2017 - 12:10

Met de komst van de Russisch Zwitserse investeerder Aleksei Korotaev gaat Roda JC een onzekere toekomst tegemoet. Maar er zijn geen alternatieven voor de club die dreigt te degraderen.

Dat concludeerde oud-Rodaspeler Maurice Graef zondag in het L1 radioprogramma De Stemming.

Gevaarlijk
"Ik heb niks met die rijke eigenaren, maar voor Roda is het een must op korte termijn. Met het team dat ze nu hebben waren ze bij de laatste twee op de ranglijst gekomen. Dus er moest iets gebeuren, maar voor de lange termijn vind ik het heel gevaarlijk", zei Graef voor de L1microfoon.

Ziel verkocht
De oud Rodaspeler heeft geen aanwijzingen dat Korotaev onbetrouwbaar is. De eerste daden pleiten zelfs voor hem. "Het geld was er al voordat hij zelf kwam, dat zegt wel iets over zijn betrouwbaarheid", meent Graef. Maar hoe dan ook, nu een rijke Russische Zwitser die in Dubai woont aandelen heeft gekocht heeft Roda volgens hem wel haar ziel verkocht. "Dat is treurig, maar er is geen alternatief. Het is nog treuriger om elk jaar bij de gemeente aan te kloppen voor geld." En we moeten nu eenmaal beseffen dat je het geld van rijke mannen nodig hebt wil je de concurrentie aan in de eredivisie en zeker als je internationaal voetbal wil spelen.

Lees ook: Dit zijn ze: de negen nieuwelingen van Roda JC

Geen koempel
Graef vreest vooral de gevolgen op zijn langere termijn. "Dit gaat goed zolang er resultaten zijn. Als dat niet zo is keert de hele aanhang zich tegen Korotaev. Want je kan niet zeggen dat hij een koempel is." Daar komt volgens hem nog een gevaar bij. "Vroeger had je de charme dat er voetballers uit de regio bij een club speelden. Iedere club was herkenbaar, maar dat is helemaal verdwenen en dat is ook het gevaar. Als de prestaties tegenvallen laten de supporters je vallen."

Dom
Graef die in 1995 zijn Europees debuut maakte als Roda speler snapt niet dat Korotaev nu al roept dat hij binnen twee jaar Europees voetbal wil spelen en binnen vijf jaar mee wil doen aan Champions Laegue. "Hoe dom is het om dat te roepen bij je aanstelling. Met een begroting van 15 tot 16 miljoen euro wordt je in Nederland geen kampioen".

Communicatie
Graef is erg benieuwd hoe er een hecht team gesmeed kan worden van de spelers bij Roda. De club heeft negen nieuwe spelers aangetrokken van meerdere nationaliteiten. "Communicatie is ook in voetbal het belangrijkste. Dus om daar een team van te maken is lastig, zeker nu de verwachtingen hoog zijn."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Maurice Graef: 'Ik ben er zeker van dat VVV niet degradeert'
Video: Maurice Graef ziet wereldgoal jammerlijk mislukken
Zaza of Pellè? Maurice Graef legt uit hoe het wel moet
Diego Maradona en Maurice Graef samen op het voetbalveld
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen