Overslaan en naar de inhoud gaan

Maurice Graef geeft clinic met voetbalvedette Maradona

Geplaatst opwoensdag 23 augustus 2017 - 15:32

Voormalig doelpuntenmachine Maurice Graef heeft woensdag een bijzonder telefoontje gekregen. Of hij een voetbalclinic wilde verzorgen met de Argentijse vedette Diego Armando Maradona.

"Daar heb ik natuurlijk niet lang over hoeven nadenken", zegt de VVV-topscorer aller tijden.

Clinic
Graef, die deze dagen van voetbalkamp naar voetbalkamp trekt om jeugdige spelertjes de kneepjes van het vak te leren, werd gebeld door een sportmarketingbedrijf dat de clinic met de Argentijn verzorgd. "Ze vroegen of ik de training voor mijn rekening wilde nemen", zegt de oud-voetballer uit Horn. "Toen ik hoorde dat Maradona er bij zou zijn en mogelijk mee gaat doen, was ik om."

Held
De Argentijn is een grote held van Graef. "Tijdens het WK '86 in Mexico stond ik 's nachts op om hem in actie te zijn. Nederland deed niet mee, maar Maradona zorgde voor genoeg spektakel. Dus ja, het is een held. Een levende legende zelfs", gaat de oud-spits verder. De oud-speler weet natuurlijk als geen ander wie de Argentijn is, maar zou Maradona ook weten wie Graef is. "Daar ga ik wel van uit ja", lacht hij.

Heksenberg
Maradona verblijft al een aantal weken in Nederland. Hij is trainer van FC Fujairah, een ploeg uit de Verenigde Arabische Emiraten. Met dat team is hij op trainingskamp in Mierlo. "Hij is dus in ieder geval in het land", lacht Graef. Vorig jaar zorgde Pluisje voor heel wat ophef. De vedette zou naar Heksenberg komen om daar een bezoekje te brengen aan Fernando Ricksen. Uiteindelijk kwam hij niet.

Plakboek
"Met
Maradona weet je het natuurlijk nooit", zegt Graef. "Maar ik hoop natuurlijk dat ik morgen samen met hem een balletje kan trappen. En natuurlijk een fotootje maken voor het plakboek."

Lees ook: Maradona zegt sorry en legt schuld bij organisatie

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen