Overslaan en naar de inhoud gaan

Maurice Graef: 'Bekersucces speelt VVV-Venlo parten'

Geplaatst opdinsdag 23 maart 2021 - 6:58

Oud-voetballer Maurice Graef denkt dat de slechte resultaten van VVV-Venlo deels te wijten zijn aan de succesvolle bekercampagne van de Venlonaren. "Spelers zijn door het overvolle programma eerder geblesseerd geraakt."

Graef deed zijn uitspraken maandag in het L1-programma AvondGasten Sport.

Zorgen
VVV-Venlo staat sinds afgelopen zondag op de zestiende plaats in de Eredivisie na acht nederlagen op rij. Als de ploeg van de kersverse trainer Jos Luhukay daar over zeven wedstrijden nog staat, moet VVV zich via de nacompetitie proberen te handhaven. Graef: "Ik maak me zorgen, maar ik zie het wel goed komen. Dat had ik ook al onder Hans de Koning (die vorige week al werd ontslagen als trainer, red.)." Toch denkt Graef dat het bereiken van de halve finale van het toernooi om de KNVB Beker VVV-Venlo niet positief in de kaart speelt. "Spelers zijn door het overvolle programma eerder geblesseerd geraakt, minder fit en minder scherp. Dat wringt zich nu, want je mist bepalende spelers."

Defensief
Graef was vorige week geschrokken van het spel van VVV na de 1-3 nederlaag in de derby tegen Fortuna. Tegen PEC vond hij het iets beter gaan. "Voetballend was het nog steeds matig, maar verdedigend gaven ze minder weg. De kans die Giakoumakis kreeg moet je eigenlijk maken, want elk doelpunt kan nu cruciaal zijn." Graef ziet niet Willem II dat nu vijftiende staat, maar RKC dat een plaatsje hoger staat als grootste concurrent. "Ik heb altijd gezegd dat je RKC onder je moet houden om je veilig te spelen, want Willem II gaat nog meer punten pakken."

Ajax en PSV
VVV speelt nog zeven wedstrijden. De ploeg van Luhukay treft nog FC Groningen, PSV, Sparta, Heracles, RKC, Ajax en FC Emmen. "PSV en Ajax moet je eigenlijk wegstrepen, als je reëel bent", zegt Graef. "Dus je hebt nog vijf wedstrijden om punten te halen, waarvan de laatste tegen Emmen, waarbij je moet hopen dat Emmen dan al gedegradeerd is."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen