Overslaan en naar de inhoud gaan

Maurice Bouten kan geen dieren meer opzetten door aneurysma

Geplaatst opdonderdag 29 juli 2021 - 13:20

Oud-wereldkampioen Maurice Bouten kan door een aneurysma nooit meer doen wat hij het liefste doet: dieren opzetten. En dat doet pijn voor de oud-wereldkampioen.

Hij helpt nog wel mee in de werkplaats van het familiebedrijf met simpele klusjes, vertelt Maurice bij Omroep Venlo.

Hersenletsel
Ruim drie jaar geleden werd Maurice Bouten getroffen door een aneurysma. Dat is een abnormale verwijding van een slagader. Dit gebeurde net na het honderdjarig jubileum van het familiebedrijf. Hoewel dankzij een snelle operatie ernstig hersenletsel werd voorkomen, raakte zijn hersenstam wel beschadigd. "Alles wat met de ogen, het praten en het lopen te maken heeft, gaat wat moeilijker. Eigenlijk alles wat ik nodig heb om te prepareren gaat moeilijk", vertelt hij.

Zijn herstel ging beter dan aanvankelijk werd gedacht, maar is na drie jaar wel maximaal. En dat blijkt niet voldoende om zijn werk als preparateur weer op te pakken.

Video Omroep Venlo

Werk gaat door
Het werk in het familiebedrijf gaat ondertussen wel door. Maurice is ook blij dat anderen het prepareren doorzetten. Zo kwam het bedrijf dit voorjaar nog in het nieuws omdat Bommel, de hond van de familie Meiland, daar in vriezer lag. Preparateur Wesley Kevenaar kreeg de lastige opdracht de viervoeter op te zetten.

Lees ook: Hond Bommel in vriezer bij Venlose preparateur

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen