Overslaan en naar de inhoud gaan

Maud en baby door oog van de naald: 'Ik wilde schuilen'

Geplaatst opdonderdag 18 januari 2018 - 17:30

De storm van donderdag had hele nare gevolgen kunnen hebben voor Maud Dekkers (33) en haar vijf maanden oude zoon, maar een omvallende boom in Horst raakte de twee net niet.

Beelden van het voorval gingen al gauw rond op internet, waardoor duizenden mensen zagen hoeveel geluk Dekkers had.

Lees ook: Vrouw en kind ontsnappen aan omvallende boom

Frietkraam
Zelf kan de jonge moeder nog amper bevatten wat er is gebeurd. "Het ging allemaal heel snel. De wind was heel sterk, dus ik probeerde te schuilen bij de frietkraam. Toen keek ik om en kwam de boom op me af. De boom lag vervolgens voor me, de platen van het dak van de frietkraam achter me", vertelt ze L1.

Hulp van boven
Ze beseft dat ze veel geluk heeft gehad. "Je beseft je dat op het moment zelf nog niet. De kleine was moe en moest naar bed, dus ik ben gewoon doorgelopen. Toen ik richting de auto liep, besefte ik dat ik veel geluk heb gehad. Iemand 'van boven' heeft goed opgelet", lacht ze. "Mijn kind heeft er weinig van meegekregen, daar merk ik gelukkig weinig aan."

Video: L1

Overspoeld
Doordat het filmpje van het ongeval gretig werd gedeeld, kreeg Dekkers veel berichten. "Ik word nu overspoeld met belletjes en berichtjes."

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen