Overslaan en naar de inhoud gaan

Matty magazine Rowwen Hèze gepresenteerd

Geplaatst opdonderdag 24 september 2015 - 15:48

Rowwen Hèze heeft donderdagmiddag een eigen magazine gepresenteerd. Dat tijdschrift is gemaakt in het kader van het jubileum van de band.

De formatie werd vandaag precies 30 geleden opgericht in America.

Recepten
In het blad zijn artikelen te lezen over de band zelf. Ook gaat het over de regio waar Rowwen Hèze vandaan komt, de cultuur, het dialect, het landschap en over de culinaire streekproducten.

Geen glossy
Het blad heet de 'Matty' vanwege de uitstraling van het magazine. De band wil geen glitter en glamour op glanzend papier. De artiesten willen het karakter van hun formatie vertalen in het blad met matpapier. Mogelijk volgen er meer uitgaven van het blad. Het tijdschrift is vanaf donderdag te koop in alle grote tijdschriftenwinkels en supermarkten.

Geschiedenis
De band werd in 1985 opgericht nadat zanger Jack Poels zich aansloot bij de bandleden van The Legendary Texas Four.Rowwen Hèze werd landelijk bekend met een carnavalsnummer dat de toenmalige gemeente Horst op de hak nam. Dat leidde vervolgens tot een boycot van de band. In 1992 brak de Limburgse formatie door met een optreden op Pinkpop.

Rowwen Heze bij de presentatie van hun magazine Matty
Foto: Thomas Kusters (L1)
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Herberg de Troost keert terug met concerten en album
Fans Rowwen Hèze klaar voor slotconcerten
Fans Rowwen Hèze verheugen zich op slotconcerten
Foto's: slotconcert Rowwèn Heze zet America op zijn kop
Dertig jaar Rowwen Hèze in Limburgs Museum
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen