Overslaan en naar de inhoud gaan

Mathon en Glenn als ware helden onthaald bij finish Ironman

Geplaatst opzondag 5 augustus 2018 - 22:37

Mathon van Eijsden en Glenn Wijntjens zijn zondagavond als helden onthaald toen ze over de finish van de Ironman Maastricht kwamen.

Het tweetal kwam iets na 22:00 uur over de streep.

Video: L1 / 1Limburg

Op sleeptouw
Mathon en Glenn begonnen zondagochtend rond 7:00 uur aan een bijzondere prestatie. Glenn kan namelijk door een spierziekte zelf niet meer sporten. Mathon nam hem op sleeptouw mee. Samen hebben ze 3,8 kilometer gezwommen, 180 kilometer gefietst en 42 kilometer hardgelopen. Ze legden het parcours af met behulp van een bootje, een bakfiets en een speciale rolstoel in hun eigen Maastricht.

Lees ook: In beeld: Mathon en Glenn begonnen aan bijzondere Ironman

Ereboog
Onderweg konden ze al op veel steun rekenen van veel toeschouwers. Zo hadden familie en vrienden een ereboog gemaakt. Na zo'n vijftien uur zwoegen wachtte het tweetal een warm en groots onthaal inclusief waarbij de champagne niet kon ontbreken.

Foto: Jean-Pierre Geusens

Volg het Solar Weekend Festival in Roermond via de festivalrubriek van 1Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen