Overslaan en naar de inhoud gaan

'Mathieu bewijst: finale Gold Race niet wijzigen'

Geplaatst opmaandag 22 april 2019 - 15:33

Met de spectaculaire winst van Mathieu van der Poel is volgens koersdirecteur Leo van Vliet bewezen dat er niets meer gewijzigd hoeft te worden aan het parcours van de Amstel Gold Race.

Dat zegt Van Vliet in gesprek met L1, daags na de spectaculaire winst van Van der Poel.

Op slot
Jarenlang worstelde de organisatie vooral met de laatste kilometers. De klassieker verliep telkens volgens hetzelfde stramien: de renners wachtten massaal tot de laatste klim en sloegen dan hun slag. De koers zat dus steevast op slot. En daarom werd de finale twee jaar geleden een kilometer verlegd: van bovenaan de Cauberg naar de Rijksweg in Vilt.

Kers op de taart
"Dit is precies hoe we het willen hebben", verwijst Van Vliet naar de machtige wijze waarop de Van der Poel won. Een groepje achtervolgers met daarin de nodige favorieten voor de eindzege, pakte de twee koplopers vlak voor de meet terug. "Er is dus geen enkele reden om nog iets te wijzigen aan het parcours. Sterker nog: je ziet dat andere koersen ons voorbeeld volgen, zoals Luik-Bastenaken-Luik. De overwinning van Mathieu was de kers op de taart. Nog nooit ging een renner zó vroeg aan in de finale en reed hij alle favorieten naar huis. We hebben vijftien jaar lang niet meegemaakt dat alle favorieten mee voorin zaten."

Roze wolk
Van Vliet leeft sinds zondagmiddag op een roze wolk: "Ik werd vannacht al om drie uur wakker. Toen ben ik op internet wat gaan snuffelen. En als je dan al die berichten ziet, zoals van Lance Armstrong die het de spectaculairste wielerwedstrijd ooit noemde. Dat is natuurlijk fantastisch. Je hebt toch een beetje het idee dat je het allemaal gedroomd hebt. Maar we waren niet alleen in Limburg en in Nederland groot nieuws, maar wereldwijd. Uiteindelijk doet Mathieu dat natuurlijk, maar het is mooi dat wij er deelgenoot van mogen zijn."

Uniek
Voor veel wielerfans was deze editie van de Amstel Gold Race dus de allermooiste. De koersdirecteur zelf is het daar hartgrondig mee eens. "Ik denk dat we nog niet goed beseffen hoe uniek deze overwinning was. Zeker als je bedenkt dat Mathieu zoveel gewonnen heeft de afgelopen tijd. Ook wat pech heeft gehad. En dan ontbeert hij ook nog eens de kennis van de parcoursen. Hij versnelde op de Gulperberg. Dat doet nooit iemand daar, want je wordt meestal even later weer teruggepakt. Maar hij denkt 'zoek 't uit' en doet het gewoon."

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen