Overslaan en naar de inhoud gaan

'Mathieu bewijst: finale Gold Race niet wijzigen'

Geplaatst opmaandag 22 april 2019 - 15:33

Met de spectaculaire winst van Mathieu van der Poel is volgens koersdirecteur Leo van Vliet bewezen dat er niets meer gewijzigd hoeft te worden aan het parcours van de Amstel Gold Race.

Dat zegt Van Vliet in gesprek met L1, daags na de spectaculaire winst van Van der Poel.

Op slot
Jarenlang worstelde de organisatie vooral met de laatste kilometers. De klassieker verliep telkens volgens hetzelfde stramien: de renners wachtten massaal tot de laatste klim en sloegen dan hun slag. De koers zat dus steevast op slot. En daarom werd de finale twee jaar geleden een kilometer verlegd: van bovenaan de Cauberg naar de Rijksweg in Vilt.

Kers op de taart
"Dit is precies hoe we het willen hebben", verwijst Van Vliet naar de machtige wijze waarop de Van der Poel won. Een groepje achtervolgers met daarin de nodige favorieten voor de eindzege, pakte de twee koplopers vlak voor de meet terug. "Er is dus geen enkele reden om nog iets te wijzigen aan het parcours. Sterker nog: je ziet dat andere koersen ons voorbeeld volgen, zoals Luik-Bastenaken-Luik. De overwinning van Mathieu was de kers op de taart. Nog nooit ging een renner zó vroeg aan in de finale en reed hij alle favorieten naar huis. We hebben vijftien jaar lang niet meegemaakt dat alle favorieten mee voorin zaten."

Roze wolk
Van Vliet leeft sinds zondagmiddag op een roze wolk: "Ik werd vannacht al om drie uur wakker. Toen ben ik op internet wat gaan snuffelen. En als je dan al die berichten ziet, zoals van Lance Armstrong die het de spectaculairste wielerwedstrijd ooit noemde. Dat is natuurlijk fantastisch. Je hebt toch een beetje het idee dat je het allemaal gedroomd hebt. Maar we waren niet alleen in Limburg en in Nederland groot nieuws, maar wereldwijd. Uiteindelijk doet Mathieu dat natuurlijk, maar het is mooi dat wij er deelgenoot van mogen zijn."

Uniek
Voor veel wielerfans was deze editie van de Amstel Gold Race dus de allermooiste. De koersdirecteur zelf is het daar hartgrondig mee eens. "Ik denk dat we nog niet goed beseffen hoe uniek deze overwinning was. Zeker als je bedenkt dat Mathieu zoveel gewonnen heeft de afgelopen tijd. Ook wat pech heeft gehad. En dan ontbeert hij ook nog eens de kennis van de parcoursen. Hij versnelde op de Gulperberg. Dat doet nooit iemand daar, want je wordt meestal even later weer teruggepakt. Maar hij denkt 'zoek 't uit' en doet het gewoon."

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Speel zelf mee met het OLS op 5 juli!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en schiet mee
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen