Overslaan en naar de inhoud gaan

'Mathieu bewijst: finale Gold Race niet wijzigen'

Geplaatst opmaandag 22 april 2019 - 15:33

Met de spectaculaire winst van Mathieu van der Poel is volgens koersdirecteur Leo van Vliet bewezen dat er niets meer gewijzigd hoeft te worden aan het parcours van de Amstel Gold Race.

Dat zegt Van Vliet in gesprek met L1, daags na de spectaculaire winst van Van der Poel.

Op slot
Jarenlang worstelde de organisatie vooral met de laatste kilometers. De klassieker verliep telkens volgens hetzelfde stramien: de renners wachtten massaal tot de laatste klim en sloegen dan hun slag. De koers zat dus steevast op slot. En daarom werd de finale twee jaar geleden een kilometer verlegd: van bovenaan de Cauberg naar de Rijksweg in Vilt.

Kers op de taart
"Dit is precies hoe we het willen hebben", verwijst Van Vliet naar de machtige wijze waarop de Van der Poel won. Een groepje achtervolgers met daarin de nodige favorieten voor de eindzege, pakte de twee koplopers vlak voor de meet terug. "Er is dus geen enkele reden om nog iets te wijzigen aan het parcours. Sterker nog: je ziet dat andere koersen ons voorbeeld volgen, zoals Luik-Bastenaken-Luik. De overwinning van Mathieu was de kers op de taart. Nog nooit ging een renner zó vroeg aan in de finale en reed hij alle favorieten naar huis. We hebben vijftien jaar lang niet meegemaakt dat alle favorieten mee voorin zaten."

Roze wolk
Van Vliet leeft sinds zondagmiddag op een roze wolk: "Ik werd vannacht al om drie uur wakker. Toen ben ik op internet wat gaan snuffelen. En als je dan al die berichten ziet, zoals van Lance Armstrong die het de spectaculairste wielerwedstrijd ooit noemde. Dat is natuurlijk fantastisch. Je hebt toch een beetje het idee dat je het allemaal gedroomd hebt. Maar we waren niet alleen in Limburg en in Nederland groot nieuws, maar wereldwijd. Uiteindelijk doet Mathieu dat natuurlijk, maar het is mooi dat wij er deelgenoot van mogen zijn."

Uniek
Voor veel wielerfans was deze editie van de Amstel Gold Race dus de allermooiste. De koersdirecteur zelf is het daar hartgrondig mee eens. "Ik denk dat we nog niet goed beseffen hoe uniek deze overwinning was. Zeker als je bedenkt dat Mathieu zoveel gewonnen heeft de afgelopen tijd. Ook wat pech heeft gehad. En dan ontbeert hij ook nog eens de kennis van de parcoursen. Hij versnelde op de Gulperberg. Dat doet nooit iemand daar, want je wordt meestal even later weer teruggepakt. Maar hij denkt 'zoek 't uit' en doet het gewoon."

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen