Overslaan en naar de inhoud gaan

'Mathieu bewijst: finale Gold Race niet wijzigen'

Geplaatst opmaandag 22 april 2019 - 15:33

Met de spectaculaire winst van Mathieu van der Poel is volgens koersdirecteur Leo van Vliet bewezen dat er niets meer gewijzigd hoeft te worden aan het parcours van de Amstel Gold Race.

Dat zegt Van Vliet in gesprek met L1, daags na de spectaculaire winst van Van der Poel.

Op slot
Jarenlang worstelde de organisatie vooral met de laatste kilometers. De klassieker verliep telkens volgens hetzelfde stramien: de renners wachtten massaal tot de laatste klim en sloegen dan hun slag. De koers zat dus steevast op slot. En daarom werd de finale twee jaar geleden een kilometer verlegd: van bovenaan de Cauberg naar de Rijksweg in Vilt.

Kers op de taart
"Dit is precies hoe we het willen hebben", verwijst Van Vliet naar de machtige wijze waarop de Van der Poel won. Een groepje achtervolgers met daarin de nodige favorieten voor de eindzege, pakte de twee koplopers vlak voor de meet terug. "Er is dus geen enkele reden om nog iets te wijzigen aan het parcours. Sterker nog: je ziet dat andere koersen ons voorbeeld volgen, zoals Luik-Bastenaken-Luik. De overwinning van Mathieu was de kers op de taart. Nog nooit ging een renner zó vroeg aan in de finale en reed hij alle favorieten naar huis. We hebben vijftien jaar lang niet meegemaakt dat alle favorieten mee voorin zaten."

Roze wolk
Van Vliet leeft sinds zondagmiddag op een roze wolk: "Ik werd vannacht al om drie uur wakker. Toen ben ik op internet wat gaan snuffelen. En als je dan al die berichten ziet, zoals van Lance Armstrong die het de spectaculairste wielerwedstrijd ooit noemde. Dat is natuurlijk fantastisch. Je hebt toch een beetje het idee dat je het allemaal gedroomd hebt. Maar we waren niet alleen in Limburg en in Nederland groot nieuws, maar wereldwijd. Uiteindelijk doet Mathieu dat natuurlijk, maar het is mooi dat wij er deelgenoot van mogen zijn."

Uniek
Voor veel wielerfans was deze editie van de Amstel Gold Race dus de allermooiste. De koersdirecteur zelf is het daar hartgrondig mee eens. "Ik denk dat we nog niet goed beseffen hoe uniek deze overwinning was. Zeker als je bedenkt dat Mathieu zoveel gewonnen heeft de afgelopen tijd. Ook wat pech heeft gehad. En dan ontbeert hij ook nog eens de kennis van de parcoursen. Hij versnelde op de Gulperberg. Dat doet nooit iemand daar, want je wordt meestal even later weer teruggepakt. Maar hij denkt 'zoek 't uit' en doet het gewoon."

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen