Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Mathieu bewijst: finale Gold Race niet wijzigen'

Geplaatst opmaandag 22 april 2019 - 15:33

Met de spectaculaire winst van Mathieu van der Poel is volgens koersdirecteur Leo van Vliet bewezen dat er niets meer gewijzigd hoeft te worden aan het parcours van de Amstel Gold Race.

Dat zegt Van Vliet in gesprek met L1, daags na de spectaculaire winst van Van der Poel.

Op slot
Jarenlang worstelde de organisatie vooral met de laatste kilometers. De klassieker verliep telkens volgens hetzelfde stramien: de renners wachtten massaal tot de laatste klim en sloegen dan hun slag. De koers zat dus steevast op slot. En daarom werd de finale twee jaar geleden een kilometer verlegd: van bovenaan de Cauberg naar de Rijksweg in Vilt.

Kers op de taart
"Dit is precies hoe we het willen hebben", verwijst Van Vliet naar de machtige wijze waarop de Van der Poel won. Een groepje achtervolgers met daarin de nodige favorieten voor de eindzege, pakte de twee koplopers vlak voor de meet terug. "Er is dus geen enkele reden om nog iets te wijzigen aan het parcours. Sterker nog: je ziet dat andere koersen ons voorbeeld volgen, zoals Luik-Bastenaken-Luik. De overwinning van Mathieu was de kers op de taart. Nog nooit ging een renner zó vroeg aan in de finale en reed hij alle favorieten naar huis. We hebben vijftien jaar lang niet meegemaakt dat alle favorieten mee voorin zaten."

Roze wolk
Van Vliet leeft sinds zondagmiddag op een roze wolk: "Ik werd vannacht al om drie uur wakker. Toen ben ik op internet wat gaan snuffelen. En als je dan al die berichten ziet, zoals van Lance Armstrong die het de spectaculairste wielerwedstrijd ooit noemde. Dat is natuurlijk fantastisch. Je hebt toch een beetje het idee dat je het allemaal gedroomd hebt. Maar we waren niet alleen in Limburg en in Nederland groot nieuws, maar wereldwijd. Uiteindelijk doet Mathieu dat natuurlijk, maar het is mooi dat wij er deelgenoot van mogen zijn."

Uniek
Voor veel wielerfans was deze editie van de Amstel Gold Race dus de allermooiste. De koersdirecteur zelf is het daar hartgrondig mee eens. "Ik denk dat we nog niet goed beseffen hoe uniek deze overwinning was. Zeker als je bedenkt dat Mathieu zoveel gewonnen heeft de afgelopen tijd. Ook wat pech heeft gehad. En dan ontbeert hij ook nog eens de kennis van de parcoursen. Hij versnelde op de Gulperberg. Dat doet nooit iemand daar, want je wordt meestal even later weer teruggepakt. Maar hij denkt 'zoek 't uit' en doet het gewoon."

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen