Overslaan en naar de inhoud gaan

Materiële en geestelijke hulp uit Sittard voor Ambon

Geplaatst opmaandag 4 november 2019 - 22:08

Mozes Haumahu uit Sittard gaat donderdag naar de Molukken om slachtoffers van de recente aardbevingen te helpen.

Het eiland Ambon werd op 26 september getroffen door een aardbeving van 6,5 op de schaal van Richter en iets later door een aardbeving van 4,9 op dezelfde schaal.

Kerkgenootschappen
Haumahu wordt door de Parkcity Church in Heerlen uitgezonden naar Ambon, samen met andere leden van de evangelische kerkgenootschappen. Het is de bedoeling dat ze naast materiële hulp ook geestelijke hulp bieden.

Familie
Haumahu is zelf van Molukse afkomst en heeft er nog veel familie wonen. "Gelukkig is niemand van mijn familie ernstig getroffen door de aardbeving. Maar naast de meer dan 40 dodelijke slachtoffers raakten 1500 mensen gewond en zijn 170.000 mensen dakloos. Ook mensen die nog wel een dak boven hun hoofd hebben, bivakkeren vaak in de open lucht omdat er bijna dagelijks naschokken zijn. De angst voor een nieuwe grote schok is groot onder de bewoners van Ambon."

Inzameling
Haumahu is een actie begonnen om geld op te halen. "Geldelijke steun is altijd welkom. Maar naast financiële, medische en materiële hulp willen ik en de leden van onze kerk de mensen daar ook mentaal tot steun zijn." Mensen die de actie willen steunen kunnen dat doen via de website van Parkcity Church in Heerlen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen