Overslaan en naar de inhoud gaan

Materiële en geestelijke hulp uit Sittard voor Ambon

Geplaatst opmaandag 4 november 2019 - 22:08

Mozes Haumahu uit Sittard gaat donderdag naar de Molukken om slachtoffers van de recente aardbevingen te helpen.

Het eiland Ambon werd op 26 september getroffen door een aardbeving van 6,5 op de schaal van Richter en iets later door een aardbeving van 4,9 op dezelfde schaal.

Kerkgenootschappen
Haumahu wordt door de Parkcity Church in Heerlen uitgezonden naar Ambon, samen met andere leden van de evangelische kerkgenootschappen. Het is de bedoeling dat ze naast materiële hulp ook geestelijke hulp bieden.

Familie
Haumahu is zelf van Molukse afkomst en heeft er nog veel familie wonen. "Gelukkig is niemand van mijn familie ernstig getroffen door de aardbeving. Maar naast de meer dan 40 dodelijke slachtoffers raakten 1500 mensen gewond en zijn 170.000 mensen dakloos. Ook mensen die nog wel een dak boven hun hoofd hebben, bivakkeren vaak in de open lucht omdat er bijna dagelijks naschokken zijn. De angst voor een nieuwe grote schok is groot onder de bewoners van Ambon."

Inzameling
Haumahu is een actie begonnen om geld op te halen. "Geldelijke steun is altijd welkom. Maar naast financiële, medische en materiële hulp willen ik en de leden van onze kerk de mensen daar ook mentaal tot steun zijn." Mensen die de actie willen steunen kunnen dat doen via de website van Parkcity Church in Heerlen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen