Overslaan en naar de inhoud gaan

Materiële en geestelijke hulp uit Sittard voor Ambon

Geplaatst opmaandag 4 november 2019 - 22:08

Mozes Haumahu uit Sittard gaat donderdag naar de Molukken om slachtoffers van de recente aardbevingen te helpen.

Het eiland Ambon werd op 26 september getroffen door een aardbeving van 6,5 op de schaal van Richter en iets later door een aardbeving van 4,9 op dezelfde schaal.

Kerkgenootschappen
Haumahu wordt door de Parkcity Church in Heerlen uitgezonden naar Ambon, samen met andere leden van de evangelische kerkgenootschappen. Het is de bedoeling dat ze naast materiële hulp ook geestelijke hulp bieden.

Familie
Haumahu is zelf van Molukse afkomst en heeft er nog veel familie wonen. "Gelukkig is niemand van mijn familie ernstig getroffen door de aardbeving. Maar naast de meer dan 40 dodelijke slachtoffers raakten 1500 mensen gewond en zijn 170.000 mensen dakloos. Ook mensen die nog wel een dak boven hun hoofd hebben, bivakkeren vaak in de open lucht omdat er bijna dagelijks naschokken zijn. De angst voor een nieuwe grote schok is groot onder de bewoners van Ambon."

Inzameling
Haumahu is een actie begonnen om geld op te halen. "Geldelijke steun is altijd welkom. Maar naast financiële, medische en materiële hulp willen ik en de leden van onze kerk de mensen daar ook mentaal tot steun zijn." Mensen die de actie willen steunen kunnen dat doen via de website van Parkcity Church in Heerlen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen