Overslaan en naar de inhoud gaan

Materiële en geestelijke hulp uit Sittard voor Ambon

Geplaatst opmaandag 4 november 2019 - 22:08

Mozes Haumahu uit Sittard gaat donderdag naar de Molukken om slachtoffers van de recente aardbevingen te helpen.

Het eiland Ambon werd op 26 september getroffen door een aardbeving van 6,5 op de schaal van Richter en iets later door een aardbeving van 4,9 op dezelfde schaal.

Kerkgenootschappen
Haumahu wordt door de Parkcity Church in Heerlen uitgezonden naar Ambon, samen met andere leden van de evangelische kerkgenootschappen. Het is de bedoeling dat ze naast materiële hulp ook geestelijke hulp bieden.

Familie
Haumahu is zelf van Molukse afkomst en heeft er nog veel familie wonen. "Gelukkig is niemand van mijn familie ernstig getroffen door de aardbeving. Maar naast de meer dan 40 dodelijke slachtoffers raakten 1500 mensen gewond en zijn 170.000 mensen dakloos. Ook mensen die nog wel een dak boven hun hoofd hebben, bivakkeren vaak in de open lucht omdat er bijna dagelijks naschokken zijn. De angst voor een nieuwe grote schok is groot onder de bewoners van Ambon."

Inzameling
Haumahu is een actie begonnen om geld op te halen. "Geldelijke steun is altijd welkom. Maar naast financiële, medische en materiële hulp willen ik en de leden van onze kerk de mensen daar ook mentaal tot steun zijn." Mensen die de actie willen steunen kunnen dat doen via de website van Parkcity Church in Heerlen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen