Overslaan en naar de inhoud gaan

Mastreechter Staar zingt voor 80-jarige prinses Beatrix

Geplaatst opdinsdag 23 januari 2018 - 20:25

Het mannenkoor Mastreechter Staar hield in 1938 een concert ter ere van de geboorte van prinses Beatrix. Dat optreden krijgt exact tachtig jaar later een vervolg.

Het Maastrichtse mannenkoor doet dat nu vanwege haar tachtigste verjaardag opnieuw.

Beschermvrouwe
De Staar heeft een speciale relatie met Beatrix. De prinses is beschermvrouwe van de vereniging. Volgens Frans Hermans van de Mastreechter Staar is dat bijzonder: er zijn maar enkele verenigingen waarvan een lid van het Koninklijk Huis beschermheer of beschermvrouwe is. Beatrix was dat al toen zij koningin was en heeft aangegeven dat ze dat graag wilde blijven toen ze de troon verliet.

Jarige 80-jarigen uitgenodigd
Het concert is alleen te bezoeken op uitnodiging. Bewoners van de Beatrixstraat in Borgharen hebben een uitnodiging in de bus gekregen. Ook Maastrichtenaren die woensdag net als Beatrix tachtig worden, zijn welkom. Hermans: "In Maastricht zijn dat acht personen, van wie er al vijf hebben toegezegd dat ze komen."

Beatrix te druk
Het concert is op donderdag 1 februari, een dag na de verjaardag van Beatrix. "Het concert tachtig jaar geleden was een dag na de geboorte, daarom is het concert nu ook een dag later", zegt Hermans. De voormalige koningin is zelf ook op de hoogte gebracht en heeft de vereniging laten weten vereerd te zijn met het concert. Zelf kan ze vanwege andere verplichtingen echter niet aanwezig zijn.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen