Overslaan en naar de inhoud gaan

Massaontslag bij schuifdakenbouwer Inalfa in Venray

Geplaatst opvrijdag 22 januari 2021 - 15:35

Bij Inalfa Roof Systems in Venray verliezen ruim 200 mensen hun baan. Dat is bijna de helft van het personeelsbestand in Venray.

Inalfa verplaatst de massaproductie van schuifdaken naar Polen.

6000 werknemers
Het Venrayse bedrijf is een van de grootste schuifdak-producenten ter wereld. Wereldwijd heeft Inalfa bijna 6000 werknemers. Als toeleverancier van de auto-industrie heeft het bedrijf flink last van de ingestorte automarkt. De reorganisatie was vorig jaar september al aangekondigd.

Op nippertje gered
Het bedrijf werd eerder al op het nippertje gered van de ondergang door de Chinese eigenaar BHAP en een aantal banken. Het bedrijf ging toen bijna ten onder door de te snelle en onvoldoende gestuurde groei van de onderneming.

Gedwongen ontslagen
Vorig jaar verdwenen bij Inalfa in Venray al 85 banen. Bij deze ronde zullen ook gedwongen ontslagen vallen. Het personeel krijgt volgende maand meer duidelijk wie het gaat treffen. Met de vakbonden is een sociaal plan overeengekomen.

Omzet kwart gedaald
De Duitse topman Jörg Buchheim liet eerder al aan het Financieele Dagblad weten dat er wel wat herstel was, maar dat door de coronacrisis de omzet met een kwart is gedaald. Buchheim noemde Inalfa 'qua kosten niet competitief’. Maatregelen om financieel weer stabiel te worden, konden volgens de topman niet uitblijven.

Venrays hoofdkantoor blijft
De productie in Venray wordt verplaatst naar een Inalfa-fabriek in Polen, laat een woordvoerder weten. "In Venray blijft het hoofdkantoor gevestigd, maar daar verdwijnen ook zo'n veertig banen. Het bedrijf wil van een centrale organisatie naar meer een regionale organisatie. Daarnaast blijft in Venray een onderdeel onderzoek en innovatie aanwezig. Het is een stevige ingreep maar noodzakelijk om eind dit jaar weer financieel stabiel te zijn."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen