Overslaan en naar de inhoud gaan

Massaontslag bij schuifdakenbouwer Inalfa in Venray

Geplaatst opvrijdag 22 januari 2021 - 15:35

Bij Inalfa Roof Systems in Venray verliezen ruim 200 mensen hun baan. Dat is bijna de helft van het personeelsbestand in Venray.

Inalfa verplaatst de massaproductie van schuifdaken naar Polen.

6000 werknemers
Het Venrayse bedrijf is een van de grootste schuifdak-producenten ter wereld. Wereldwijd heeft Inalfa bijna 6000 werknemers. Als toeleverancier van de auto-industrie heeft het bedrijf flink last van de ingestorte automarkt. De reorganisatie was vorig jaar september al aangekondigd.

Op nippertje gered
Het bedrijf werd eerder al op het nippertje gered van de ondergang door de Chinese eigenaar BHAP en een aantal banken. Het bedrijf ging toen bijna ten onder door de te snelle en onvoldoende gestuurde groei van de onderneming.

Gedwongen ontslagen
Vorig jaar verdwenen bij Inalfa in Venray al 85 banen. Bij deze ronde zullen ook gedwongen ontslagen vallen. Het personeel krijgt volgende maand meer duidelijk wie het gaat treffen. Met de vakbonden is een sociaal plan overeengekomen.

Omzet kwart gedaald
De Duitse topman Jörg Buchheim liet eerder al aan het Financieele Dagblad weten dat er wel wat herstel was, maar dat door de coronacrisis de omzet met een kwart is gedaald. Buchheim noemde Inalfa 'qua kosten niet competitief’. Maatregelen om financieel weer stabiel te worden, konden volgens de topman niet uitblijven.

Venrays hoofdkantoor blijft
De productie in Venray wordt verplaatst naar een Inalfa-fabriek in Polen, laat een woordvoerder weten. "In Venray blijft het hoofdkantoor gevestigd, maar daar verdwijnen ook zo'n veertig banen. Het bedrijf wil van een centrale organisatie naar meer een regionale organisatie. Daarnaast blijft in Venray een onderdeel onderzoek en innovatie aanwezig. Het is een stevige ingreep maar noodzakelijk om eind dit jaar weer financieel stabiel te zijn."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen