Overslaan en naar de inhoud gaan

Massale inzet politie en leger bij jacht op gewapende man

Geplaatst opwoensdag 19 mei 2021 - 22:47

De Belgische politie en het leger zijn woensdag met veel machtsvertoon op zoek naar een vuurgevaarlijke beroepsmilitair in Nationaal Park Hoge Kempen, net over de grens bij Grevenbicht.

Het gaat om de 46-jarige Jurgen Conings uit Dilsen-Stokkem die sinds dinsdagmiddag op de vlucht is voor de autoriteiten.

Gewelddadige acties
Hij zou gedreigd hebben met gewelddadige acties tegen de overheid en virologen die hij verantwoordelijk houdt voor de geldende coronamaatregelen. De Belgische justitie sluit niet uit dat de man inderdaad tot actie overgaat en roept de bevolking in de omgeving van het Nationaal Park op om zoveel mogelijk binnen te blijven.

Agenten en leger
Intussen hebben zich ruim 350 agenten en soldaten verzameld. Voor hen is een speciaal kampement opgezet. Justitie houdt er rekening mee dat het nog enige tijd gaat duren voordat de voortvluchtige is gevonden. Nationaal Park Hoge Kempen is ruim 12.000 hectare groot. Hoewel dinsdag bij het Dilserbos de auto van de beroepsmilitair is teruggevonden met een aantal zware wapens, sluit de politie niet uit dat Conings nog wapens bij zich heeft.

In het natuurgebied zijn volgens omstanders knallen gehoord en zijn waarschijnlijk rookgranaten afgestoken. Ook klinken voortdurend talloze sirenes.

Lees ook: Belgen grendelen Natuurpark Hoge Kempen af voor klopjacht

kaartje klopjacht
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen