Overslaan en naar de inhoud gaan

Massale belangstelling voor boze VMBO'ers in Den Haag

Geplaatst opdinsdag 26 juni 2018 - 12:30

De ongeveer zestig actievoerende leerlingen en docenten van het VMBO in Maastricht zijn onder grote belangstelling gearriveerd in Den Haag.

De groep stapte dinsdagochtend in Maastricht in de trein en arriveerde rond 12:30 uur op het Haagse station. Daar stonden verschillende Kamerleden, journalisten en de politie op hen te wachten. De agenten brengen de groep richting de Tweede Kamer.

Te wachten
Een medewerker van minister Slob stond ook te wachten op het station in Den Haag. Hij zorgt ervoor dat de ouders en leerlingen in gesprek kunnen met de minister van Onderwijs.

Lees ook: Boze leerlingen VMBO Maastricht voeren actie in Den Haag

Grote onzekerheid
De leerlingen zitten in grote onzekerheid omdat hun eindexamens zijn afgekeurd. Hun school maakte grote fouten met de toetsen. In totaal zijn 354 examens afgekeurd. Per leerling wordt nu gekeken wat de gevolgen zijn en wat er nog moet gebeuren om alsnog een diploma te krijgen.

Lees ook: Het Maastrichtse examendebacle: alle feiten op een rijtje

Werkstukje
"Wij gaan de minister vragen hoe het mogelijk is dat dit is gebeurd", zegt Romy Winands (16). Ze heeft de actie opgezet. "We willen weten hoe ze dit gaan oplossen. Voor ons moet duidelijk worden wat we kunnen verwachten. Moet het hele schooljaar opnieuw worden gedaan of moeten we alleen een werkstukje opnieuw inleveren?"

De bedoeling is dat de gedupeerde leerlingen woensdag horen wat ze moeten doen om alsnog het diploma te krijgen.

Lees hier eerdere berichten over het Eindexamendebacle bij VMBO Maastricht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen